Puan vermedi·144 syf.····Okunma: 21 Ocak 2024 12:26 Öncelikle şunu söylemeliyim: herkes gibi ben de kitabın seyrini çok farklı bekliyordum adına istinaden. Lakin beklediğimden de güzel seyirli, keyif veren bir kitap kendisi. Çok beğendim. Edebi açıdan bir beklentiniz olmamalı evet ama bu kitap gününüzü güzelleştirebilen kitaplardan biri. İçinde beni araştırma yapmaya iten bazı bilgiler de oldu, örneğin: Tristan&Isolde destanı, hara-kiri'nin öbür adının "sappuku" oluşu, Apple'ın ısırılmış elma simgesinin bilgisayar biliminin öncüsü olduğu düşünülen Alan Turing'in intihar biçminden kaynaklandığı düşüncesi... vb. Bunların yanısıra yazar kesinlikle çok yaratıcı biri. İntihar Dükkanı'ndaki intihar biçimlerini nasıl düşünmüş, helal olsun. Luvache çiftinin çocuklarının isimlerinin de intihar eden ünlülerden ilham alınması detayı çok güzeldi: Vincent, Marilyn, Alan...
Mizahi açıdan da doygun bir kitap olduğunu düşünüyorum. Luvache çiftinin genelde Alan'ın muzipliklerinden sonra "Ah, niçin delinmiş bir prezervatif kullandık?! (Syf. 70)" demeleri ve bazı diğer detaylar yüzümde ufak tebessümler oluşmasına sebep oldu.
Amaaa...
Kitabın sonu biraz sağ gösterip soldan vurma olmamış mı? Doğru mu anladım diye son satırları birkaç kere okudum.
Kesinlikle farklı, yaratıcı birinin elinden çıktığı çok belli olan bir eser. Çevremdeki okurlara kesinlikle tavsiye edeceğim.