Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

235 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Vücudumuzda sağlıklı olmasa da olur, diyebileceğimiz bir yerimiz var mıdır? Elbette yoktur, neremiz kötü olursa, canımız orada olur. Ağrısı, sızısı olduğunda bizi en çok muzdarip eden organlarımızın başında ise dişlerimiz gelir. Diş Hekimi
Dilşad Doğan Özdoğan
Dilşad Doğan Özdoğan
’ın kaleme aldığı
Dişleriniz Konuşuyor
Dişleriniz Konuşuyor
’u bu konuda kesinlikle başucu kitabı olarak değerlendirebiliriz. Yazar, öncelikle gerçek bir diş hekimi bulmamız konusunda okurlarını sık sık uyarıyor. Korsan diye tabir ettiği yerlerden ve korsan hekimlerden uzak durmamız gerektiğinden bahsederken onların nasıl gerçek diş hekimi olmadığını anlamamız için tüyolar veriyor. Elbet muayenehanede bir diploma olmalı, odaları çok temiz olmalı, gerçek bir diş hekimi; titizliğe biraz daha fazla önem verir, kanal tedavisi gibi zor operasyonları gerek yok diyerek geçiştirmemeli, “dişi çekelim” yerine “nasıl kurtarabiliriz”i sorgulamalı… Daha birçok faktörden bahsederek öncelikle konusunda uzman bir diş hekimi bulmamız konusunda rehber oluyor kitabımız. Eğer birinci aşamayı başardıysak korkmamız gereken bir şey yok. Artık eskisi kadar zorlu değil diş operasyonları. Lokal ve genel anestezi ile daha az ağrılı, hatta ağrısız ameliyatlar yapılıyor. Ama tabii ki güvenilir yerlerde. Kitabı başucu olarak nitelendirmemde, öncelikle sağlıkla ilgili olması, okuduğumuz bazı bilgileri çabuk unutmamız sebebiyle ilerleyen yaşamımızda kendimiz veya yakınımız için lazım olması etkili. Kitapta benim öğrendiğim, aklımda kalan ve bana ilginç gelen bilgileri aktaracak olursam : Tükürük, dişler için faydalıdır ve tükürük salgılamadığımızda dişler zarar görebilir. Tabi bu bilgi ışığında “dişimi fırçalamamama gerek yok, tükürüğüm halleder” mantığı da yanlış. Tükürük gece yattığımızda az salgılandığı için gece yatmadan muhakkak dişlerimizi fırçalamalıyız. Tükürük salgısını arttırmak için de sakız çiğnememiz faydalı olacaktır. Diş macunu reklamları sebebiyle diş temizliğinde en önemli faktörün diş macunu olduğunu düşünürdüm ama değilmiş. Önemli olan iki ana unsur diş fırçası ve diş ipi. Diş taşları ve bakterilerden kurtulmak için yumuşak uçlu bir diş fırçası ve rahat kullanabileceğimiz diş ipi yeterli. Elbette macun da kullanalım ama diş macununu bilinçsizce dişimize sürmenin bir mantığı yok. Bu kadar bilgili bir diş hekiminin hala sosyal medya vs yerlerden bilgi vermeye devam edeceğini düşünmüştüm fakat yazar ile ilgili şu an güncel bir bilgiye ise ulaşamadım. Bir sağlık kitabı daha okuduğum ve kitapla bilinçlendiği için mutluyum. Merak eden herkese tavsiye ederim, sağlıklı okumalar…
Dişleriniz Konuşuyor
Dişleriniz KonuşuyorDilşad Doğan Özdoğan · Prestij Yayınları · 20055 okunma
·
196 görüntüleme
Nermin okurunun profil resmi
Diş ipi dişlerin arasını açar, dişler arasında boşluk olur bilgisi de yanlış. Diş ipini haftada 3 4 kez kullanmalıyız. Diş macununu bol bol değil nokta kadar kullanmak daha sağlıklıdır. Ayrıca imkanı olan ağız duşu alsın :))) Naçizane tavsiyelerimde. İncelemeniz gayet bilgili . Kitabı okumuş kadar olduk.
Kitap Misâfîri okurunun profil resmi
Teşekkürler 🙏 Siz de çok güzel bilgiler vermişsiniz sağolun.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.