Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
“ Ameliyata giriyorum, güzel dualarınızı bekliyorum “ 🤍🦋💐 Tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın 👋🫶
292 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Bağırsak deyip geçmeyin!!!
~ Öyle bir kitap okudum ki mikropların gözüme bu kadar sağlıklı gözükeceğini düşünmezdim. Her sayfasında bağırsak organının sağlığımda bu denli rol alacağını tahmin etmezdim. Bir bardak kefirin ya da sabah aç karnına yiyeceğimiz bir kase yoğurdun (bu arada ev yoğurdu) vücudumdaki etkilerinin bu kadar çok olduğunu bilmezdim. Mikropların sadece hasta ettiğini düşünürdüm ama yanılıyormuşum. ~ Bazı mikroplar sağlığımızı korumak için bizimle iş birliği içesindeler ve bu mikropların büyük çoğunluğu kalın bağırsağımızda yer alır. Biz eğer bağırsak mikrobiyotamızı koruyabilirsek bağışıklık sistemimizi güçlendirip kötü mikroplarla savaşabiliriz. Eğer bozarsak ve bağırsakları iyi çalıştırmazsak pek çok hastalıklara yol açmış oluruz. ~ Çocuklarımızı kötü mikroplardan arındıralım derken iyi mikroplarında sayısını düşürüyoruz. Kullandığımız antibiyotikler bunun örneği. ~İyi mikropları koruyalım. ~ Doğal ve dengeli beslenelim. ~ Çocuklarımıza otun, taşın, çamurun hasta etmeyeceğini de söyleyelim. (Köy, yayla gibi yerler iyi mikroplar için birebir yerlermiş.) Vee unutmadan; ~ Kirlenmek güzeldir. ✓ Kitabı okurken gerçekten çok yanlış beslendiğimi öğrendim. 9 bölümden oluşan ve çok daha fazla bilgiler içeren bu kitabın içinde sağlıklı tarifler de mevcut. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap oldu. Keyifli okumalar dilerim
Sağlıklı Bağırsak
Sağlıklı BağırsakErica Sonnenburg · Doğan Kitap · 04 okunma
Reklam
Hayatımda gördüğüm en saçma hastalık. Covidden bile saçma. Bir yanda mide bulantısı, baş ağrısı, diğer yanda sürekli burun kanaması, halsizlik, günde 4 defa çıkıp inen ateş, 5 defa nefes darlığı... Boğaz ağrısı hiç geçmiyor zaten. Tüm bunlar aynı anda. Öldürmüyor ama süründürüyor denilen şey bu olsa gerek. Yatsam o kadar kötü değilim kalksam o kadar iyi değilim, abuk subuk bişey. 1buçuk hafta arayla da tekrarlıyor. Yeter ama yani.
Prebiyotikler, probiyotiklerin aksine, canlı organizmalar değildir, ancak probiyotikler gibi, onları tüketmenin de nihai amacı, kalın bağırsağımızdaki iyi bakteri sayısını artırmaktır.
Sayfa 105 - Doğan yayınlarıKitabı okudu
Tuzlu balıkların zararı çoktur, onlar susatıcı ve kurudur. Balık ve her türden etin kurusu, kötüdür. Çünkü onun saflığı ve özü gitmiş, ağır ve sert kısmı kalmıştır. Kurutulmuş şeylerin hükmü, bozulmuş şeylerin hükmü gibidir. Bundan dolayı bunlardan kaçınmak gerekir.
Balık türlerinin tamamı soğukluk ve yaşlıkla nitelenmişlerdir. Soğuk, yaşlı ve şişman kimselerin onları yemesinde hayır yoktur. Çünkü onlar yapışkanlıkları, soğuklukları ve nemleriyle, yiyen kimseye daha fazla soğukluk kazandırırlar. Ancak bu âdet, çoğunlukla balıkla beslenen, deniz sahillerini, adalar ve benzeri başka yerleri yurt edinmiş topluluklar için geçerlidir. Sıcaklık ve kuruluk tabiatı baskın kimseler ise onların taze olanlarından faydalanabilirler. Bu onlara ilaç gibi olur.
Reklam
Bundan başka boyundan yukarısının değil organlarının, kaburga kemikleri arasındaki göğüs etlerinin yenilmesi tercih edilmelidir. İnsan, kelleyi ve kellede bulunan organları yemekten mümkün olduğunca kaçınmalıdır. Çünkü kelledeki organlar ya çok nemli ve yapışkan, ya da çok kuru ve kısır olurlar. Hayvan kellesindeki bütün organların mizacı aşırı derecede farklı olur. En uygun olanı mümkün olduğunca onları yememektir.
Fazla et yeme âdeti olan Türkler ve benzeri diğer milletler ile vücutlarında fazla et bulunan kimseler en güçlü bedenlere sahip olup savaş ve çatışmalarda en çok zorluk ve sıkıntı çıkaranlardır. Ancak hazım gücü kuvvetli olan ve hastalığı bulunmayan kimseler hariç eti hazmetmek zor bir şeydir.
Bedeninin maslahatına önem veren kimsenin dikkat etmesi gereken en öncelikli husus, beslenme ile ilgili düzenlemeyi doğru bir şekilde tamamlayana dek dikkatini ve ilgisini en çok bu noktaya yoğunlaştırmasıdır.
Sarımsak, hardal ve benzerleri gibi sıcaklığı fazla olan şeyler de soğuğa karşı yardım eden ve soğuğun zararını ortadan kaldıran şeylerdendir.
Reklam
Bir Kutu Kolada Kaç Kesme Şeker Var?
Evet bu ilginç soruyu cevaplamadan önce, bilhassa gençlerimize üç beş kelam etmek istiyoruz. Öncelikle, Kolanın, bize dayatılmış bir yaşam tarzının en önemli simgelerinden biri olduğunu söylemeliyiz. Batıda başlatılan bu yaşam tarzı, batının emperyalist güçleri vasıtası ile de adeta bütün dünyaya bulaştırıldı. Kola, fast food, sigara, alkol ve nihayetinde uyuşturucu bir moda gibi bütün dünya gençliğini alıp götürdü. Yaklaşık elli yıldır dünya gençliği bu ahtapotun kolları arasında kıvranıyor. Üreticiler, pazarlamacılar ve çeşit çeşit reklamlar adeta bir şeytan üçgeni gibi ölüm ve felaket saçıyor.
Kedilere bulaşan yeni bir koronavirüs türünün Kıbrıs’ta binlerce kedinin ölümüne yol açtığını duymuş olabilirsiniz. Bu yeni virüsün yaklaşık 8.000 ila 300.000 kedinin ölümüne sebep olduğu tahmin ediliyor. Başka bir deyişle, ortada endişe yaratacak bir sorun var.
Kutu gibi evler yapılmadan önce...
İnsanın içinden çıkan buharlar ve nefesler, ocaktaki yakıtlar ve lambaların dumanlarının bir yerde toplanıp, yoğunlaşıp sonra tekrar derideki gözeneklere dönmemesi ve bunların hareket edeceği bir mekân olması için bu odaların geniş ve tavanı yüksek olmalıdır.
Sayfa 69 - Bedenin SıhhatiKitabı okuyor
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.