Hüseyin Mizan // Oburix'in Düşünceleri
2024 5. kitabı
Okunma: 24 Ocak 2024 16:48
Merhaba "Nietzsche'nin, "Her şey sahte diye bağıracaksın günün birinde," dediği gündeyiz." #kitaptanalıntı Bugün size Hasan Mizan‘ ın yazmış olduğu deneme türünde bir felsefe kitabı ile geldim : "Oburix’in Düşünceleri…" Türü deneme dedim ama kitabımız adeta karşılıklı bir sohbet havasında. Kitabın sayfa sayısı az olmasında rağmen, aslında anlayabilene ve biraz durup düşünebilene çok şey anlatıyor . Bölüm bölüm yazılmış olan kitabın her bir bölümünde farklı konuları ele alınmış. Bazı konular yanlış bildiklerimiz, bazıları bilip de sustuklarımız , bazı yazılanlar da avaz avaz bağırmak istediklerimizden oluşuyor. Samimiyetten tutun da kısançlık ve hasede… Kendin olmaya ve bir duruş sergiliyorsan bu duruşun arkasında durmaya … Toplumu ilgilendiren ve dolayısıyla hepimizi ilgilendiren bir çok konuya… İyiliğe ve sevgiye dair… İyiliğin de bir ölçüsü olması gerektiğine… Namus kavramına ... Övgü ve yergi hakkında... Irkçılığa dair ve daha bıraksanız sabaha kadar anlatabileceğim hatta tartışabileceğim bir çok konuyu bu kitapta bulmanız mümkün. Yazar her bir bölümde düşüncelerini bize sunarken durup düşünmemizi, bir şeyleri farketmemizi ve anlamamızı istiyor. Hatta bir çok konuda da uyanmamızı… Oburix’in Düşünceleri sadece yazarın kendi cümlelerinden oluşmuyor. Her bir bölüme serpilmiş ünlü filozof, düşünür ya da yazarların sözleri de kitaba daha da anlam katmış. Kitabın en güzel özelliği ise yazarın, ilk kitabı olan bu kitabı şuan beş yaşında olan İkra isimli kızına miras bırakacak olması.Hatta kitapta “İkra “ başlığı altında bir bölüm var ki yıllar sonra Sevgili İkra biraz daha büyüyüp bu bölümü okuyunca neler hissedecek merak ediyorum. Kitabın sonuna geldiğimizde ise bizleri “Kendime Notlar “ adlı özet ve ya yine öğreti niteliğinde bir bölüm karşılıyor. Dilerim sizler de bu kitabı okursunuz ve sizlerle kitap hakkında tartışma fırsatımız olur. Bir dahaki kitapta görüşmek üzere. İyilik ve sevgi ile kalın. Oburix’in Düşünceleri
Felsefe-Düşünce
Oburix’in DüşünceleriHüseyin Mizan · Dls Yayınları · 202315 okunma