2024 13. kitabı
#gizlikaynak İnsan, zihin, duygular, bilinç... Duyguların, dürtüler ile yakından ilişkili olduğu düşüncesi üzerinden bunun da hissedilme şiddetine göre değişebileceğini öne sürüyor yazar. Hissedilmeleri de önceliklere bağlıdır. Bunu gündelik yaşamın içinde birçok durumla örneklendirebiliriz. Konuyla ilgili pek çok bilim insanının da bakış açısını görmek mümkün. Rüyalar, nöropsikoloji, bilinç, zihin gibi kavramlar arasında Freud ve başka tanıdık olan ya da olmayan isimlerin arasında anlatım dilinin de anlaşılır olması konuların açıkça ortaya konmasını sağlıyor. Birbirini çürüten belki de çürütmeye en yakın iddialar ile kafanız biraz karışsa da verilen örnekler işinizi kolaylaştıracak kesinlikle. Duygularla ilgili kısımları özellikle çok dikkatli okudum. Çünkü çok farklı bakış açıları var kitabın içinde. Duygular öznel olduğu için onlarla ilgili konuşulacak o kadar çok konu çıkıyor ki düşününce. Tüm bunların bilinçle olan bağını çözmek ise o kadar kolay değil. Kitap 12 bölümden oluşmakta ve her bölümün altında konu başlıklarına yönelik oldukça detaylı bilgiler verilmiş.
Gizli KaynakMark Solms · Okuyan Us Yayınları · 20236 okunma