Tek bir sahne için çok kitap yakmışlığım vardır. İşte yine o kitaplardan biriyle geldim.
O mevzuya girmeden önce hadi biraz konuya bakalım.
Maya üniversiteyi bitirdikten sonra yeni bir markayla anlaşma imzalayan formula1 yarışçısı abisi ile sezon maçları için dünyayı gezmeye karar verir. Bu yeni takımda daha önceden abisinin bilerek yarış sırasında çarptığı ve dünya şampiyonasını elinden aldığı Noah vardır. Maya bir yandan abisine destek olmalı, bir yandan Noah ile olan husumetin ilerlemesini engellemelidir. Tüm bunlar olurken de çapkın Noah"tan uzak durmalı ve ilerde kendine çizeceği yolla karar vermelidir.
Buraya kadar oldukça ilginç ve güzel bir kitap değil mi?
☆Romantik-komedi
☆Abinin düşmanı
☆Formula1 yarışları
Daha ne olsun.
Yazar Maya ve Noah için çok iyi bir engel bulmuş, ikilinin arasındaki çekime rağmen birbirlerinden uzak durma çabalarını, tatlı sürtüşmelerini okumamızı istemiş. Buraya kadar çok güzel. Hatta Maya'nın vakit geçirmek için takım ile ilgili Blogger olmaya çalışması ve çektiği komik soru cevap videoları romanın en komik kısımlarıydı.
Bundan sonrası SPOİLER:
Gelin görün ki, bu kadar güzel giden bir romana yazar hiç gerek yokken, sadece romana 10-20 sayfa daha uzatmak için bir sahne koyuyor.
Noah, Maya'ya çok güzel bir yemek sürprizi yapıp onunla işleri ilerletmek istiyor ama Maya bunun tek gecelik bir ilişki ya da sadece cinselliğe bağlı olmasını istemiyor ama Noah kabul etmiyor. Ve onu otele bıraktıran sonra başka biriyle birlikte oluyur.
Maya, onu red etseydi birlikte olamayız abim falan deseydi ve Noah bunu yapmış olsaydı gerçekten bu kadar kızmadım. Ama kız ondan o kadar çok hoşlandığını anlatmaya çalıştı ki daha fazlasını istiyorum dedi. Ve adam hiç bir şey olmamış gibi içip başka biriyle birlikte oluyor. Bu da yetmezmiş gibi kız öğrenip "buna değdi mi?" Diye sorduğunda "Yattakta iyiydi." Diyor.
Sahneler o kadar kötü ve anlamsızdı ki. Yani bu olayın kitaba kattığı katkı 20 sayfa. Yani yazar 20 sayfa daha uzun yazacağım diye muhteşem olacak bir kitabı harcamış.
Bundan sonra kadın karakter biraz gururlu çizilip adami süründürse yine kabulum ama kız ilk günden adamın kollarına koşmaya hazır ve bunu yapmaması için arkadaşı insan üstü bir çaba harcıyor.
Hele Noah'ın arkadaşım dediği kişilerin o sarhoşken onu durdurmayıp bu olayda hiç suçları yokmuş gibi Maya'nın yanında olma çabaları tam bir samimiyetsizlikti.
Bu olaydan sonra çok güzel sahneler vardı. Özellikle Santi Noah ikilisini okumak çok zevkliydi. Ama benim için üstteki olaydan sonra roman bitmişti Evet o 20 sayfa çıkınca 10'da 10'luk bir kitaptı ama o sahne vardı ne yazık ki.
Benim gibi küçük detaylara takmıyorsanız siz çok seversiniz. O yüzden bir şans verin.
XOXO