Puan vermedi·528 syf.····Okunma: 27 Ocak 2024 13:44 GÖKÇEN 1
Alt Başlık: Unutulan Çiçekler
Yazarı: Loresima
Yayınevi: Ephesus
Sayfa Sayısı: 528
Merhaba Yine müthişko bir kurgusu olan kitap ile geldim. Geçmiş ve şimdiki zaman gitgelleri bulunan bir seri. Başroller de Pamuk ve Kepçük yer alıyor evet yanlış duymadınız. Kitap, Pamuk ve Kepçük'ü anlatıyor. Onlar kim mi? Onlar babaları asker arkadaşı olduğu için aynı lojmanın karşılıklı dairelerinde yaşayan iki çocuktu. Kepçük korumacı, Pamuk başa belaydı. Birbiri ile kavga da ederlerdi yeri gelince birbiri içinde başkaları ile kavga ederdi bu ikili. Babaları ne zaman göreve gitse gelmelerini birlikte beklerlerdi. Ta ki ikisininde babası aynı yerde şehit olup herkes kendi memleketine gidene kadar. Sonrası Pamuk oldu Gökçen. Kepçük oldu Murathan. Ve yıllar sonra ilk karşılaşmalarında ikisi de çoktan anlamıştı geçmiş onlara bir yerlerden gülüyordu. Çünkü ne kadar zaman geçerse geçsin çocukluğunuza dokunan orada güzel anıları olan birini unutamazsınız. Ne kadar çabalasanızda geçmiş size hep kendini hatırlatır. Tıpkı Gökçen'e Pamuk olduğunu hatırlattığı gibi.
Kitaptan Alıntılar
*"Eskiden..." dedi. Bakışları dudaklarıma inip tekrar gözlerimle buluştu. "Haritaya bakardık. Hatırlıyor musun?" Başımı yavaşça aşağı yukarı salladım. Ama bunu hatırladığımı yeni hatırlıyordum. Buğuluydu ama oradaydı. Harita önümüzde, bütün şehirleri Pamuk'a tek tek öğreten Kepçük. "Bütün şehirleri yakın sanırdık," diye devam etti. "Aynı haritada olduklarına göre ne kadar uzak olabilirdi ki? Adana, İzmir'e çok uzakmış, Pamuk. Yürüyüp yürüyüp bitiremeyince anladım."
*"Bir insanın en büyük savaşı kalbiyle ve aklıyla çelişmesiydi. Can yakıcı bir duyguydu."
*"Yokluğunun acısını çekmediğin bir şeyin kahramanı olamazsın."