Unutulan Çiçekler (Gökçen #1)

Gökçen

Loresima
Yazar:
Loresima

2023 21. kitabı
Ahhhh Gökçen, gök gözlü pamuk kız... Bana o kadar ağır geliyordu ki bunu yazacağımı bilmek meğer o gün bugünmüş. Kendimde ancak kuvvet bulabildim. Bu çekingenlik kitabın ağırlığından değil yanlış anlaşılmasın lütfen. Eksik bir şey söylerim de boynu bükük kalır Gökçenimizin diye korktum. Öyle güzel bir olay örgüsü var ki hem kahkahalarla gülüp hem de hüngür hüngür ağlattı beni. Kepçük ve Pamuk... İki yakın arkadaş olan Şehit Ali Alptekin ve Şehit Yusuf Karakurt'un canından çok sevdiği vatanından sonra gelen en sevdiği parçaları. Başkahramanlarımız Gökçen ve Murathan beraber büyüyüp beraber adım atıyorlar hayata ta ki babaları şehit düşene kadar. Hayat onları yürüyüp yürüyüp ulaşamayacak kadar uzak yerlere savuruyor. Gökçen hayalinde olduğu gibi doktor, Murathan da babasını hayran hayran izlediği askeri üniformayı giyiyor, hem de ne giymek dosta güven düşmana korku salan en masumun dahi karşısında tir tir titrediği Komutan KARAKURT oluyor. Yıllarca birbirinden habersiz olan Pamuk ve Kepçük Şırnak'ın Silopi ilçesinde tekrar karşılaşıyorlar fakat bilmedikleri bir şey var ki yaşları ne kadar büyümüş olsa da içlerinde yaşayan ve birbirine kırgın olan Pamuk ve Kepçük hâlâ bıraktıkları yaştalar. Vatan sevgisini öyle güzel anlatmış ki Loresima hayran hayran okudum. Murathan'ın yıllarca bitip tükenmeyen, dokunacak kadar yakın ama incitmekten korktuğu için bir o kadar da uzak olan aşkı beni inanılmaz mutlu etti ya. (Kepçükcüm sen çok farklı bir mevzusun) Barboros'un bordo doblosu, Mete'nin asla vazgeçmediği 25 kuruşları, Süleyman'ın Aybüke'ye olan kara sevdası, Timur'un en sessiz haliyle dahi herkesten çok her şeyi görmesi, Bilge Şöbiyetimin tatlı utangaçlıkları, Ayşegül'ün dedikodu aşkı... Kısacası her detayıyla muazzam bir olay örgüsü okudum. Gökçen evreni kalbimin bir köşesine
2024 59. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 15:41
GÖKÇEN || LORESİMA Gökçen 1 / Unutulan Çiçekler Herkese Merhaba Sürekli gördüğüm ve aslında biraz da özel baskısına hayran olup aldığım serinin ilk kitabı Gökçen ile geldim. Kitapta; iki asker çocuğu ve çocukluk arkadaşı olan Gökçen ve Murathan’ın babalarının aynı yanda şehit olmaları ile yolları ayrılıyor. Murathan üsteğmen, Gökçen ise doktor olmuştur. Yıllar sonra Silopi de yolları tekrar kesişir ve geçmişe gömdükleri her şey teker teker gün yüzüne çıkar. Yine çocukluklarında olduğu gibi Murathan Gökçe’nin kulakları kepçe diye sürekli çektiği kepçük, Gökçen de onun mavi olan her şey de gördüğü Pamuktur. Çocukluk aşkları… Küçükken bile ikisinin sürekli atışmaları, yine de birbirlerini koruyup kollamaları en çok birbirlerine kenetlenmeleri çok tatlı ve eğlenceliydi. Büyüyünce de çok değişmedi bu durum yine aynılardı ama tek farkla bu sefer ikisi de aşklarının farkındaydı. Ne kadar kaçmak isteseler de yolları yine birbirine çıkan iki aşık. Gökçen’in güçlü, inatçı ve burnunun dikine giden halini çok sevdim. Murathan desen tam bir zelzele, karizmanın vücut bulmuş hali, sert otoriter ama ona karşı kedi gibi. Ana karakterlerin güzelliğinin yanında yan karakterlerin hepsi de dolu dolu ve güzeldi bana göre. Timin kendi aralarında ki atışmaları, karakterleri gerçeği baya yansıttı bence. Küfürleri bi tık beni rahatsız etti diyebilirim. Birinci kitap için beklediğim son biraz uzatılmış gibi gelse de sıkmadan akıcı ve eğlenceli ilerledi ki hemen ikinci kitaba geçtim. Hatta üçüncüsü de yakında çıkacakmış. Bu da iyi haber oldu. Watpad kitapları çok ilgimi çekmezdi bu benim için bir ilk oldu kötü de olmadı, sevdim. Şehitlerimize verilen saygı ve onlar için yazılan bölümler ise ayrı bir güzeldi. Geri de kalanların yaşadıkları hem onur hem hüzün… Onlar; adı televizyon ve
2024 9. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2024 02:08
"Yaralarım benim canımı yakmaz, Pamuk. Ama senin yaran... Benim canımı paramparça eder." Herkese selamlar Askeri kurgulara doyamayan ben bir yenisini daha heybeme ekledim de geldim. Yalniz bu sefer ki kahkaha komasına soktu desem abartmam. Evet #gökçen den bahsediyorum Sahneler aklıma geldikçe oldugum yerde gülüyorum hala kendi kendime, gören yanlış anlamasa bari Canim Maşide Bedir o kadar övdü ve sevdi ki onun tavsiyesi üzerine sevgili @kitaplariayarlamaenstitusu ile birlikte okuduk ve ikimizin de ortak düşüncesi iyi ki okuduk oldu. Sahsen ben çok sevdim ve begendim. Öyle edebi cümleler veya betimlemeler yok. Ki zaten benim en sevdiğim kisimda burası oldu diyebilirim. Bu samimi dil ile kitaba ve özellikle karakterlere aşırı bağlandım. Hepsi sanki arkadaşım oldu okuma sırasında. Kitap her bölüm başında geçmişten bir kesit ile başlıyordu. Geçmiş sahnelerde Gökçen ve Murathan'in çocukluk anıları ve aileleri ile birlikte geçirdikleri kısacık mutlu zamanlardan anılar vardı. Bu kısımlari okurken Gökçen'in Murathan'a yaptıklarına ayy ne güldüm. Ne fena bir çocukmuş o öyle, tam bir cadıymis Yazık ya Murathan'a, garibim elinde ne çekmiş. Ama cekmiste o kadar gık dememiş, yine koruyup kollamis Pamuk'unu, kendi küçük aklıyla sevmiş. Ahh canim Kepcuk'um Kizim olsaydi senin gibi bir damat getirsin isterdim Ama tabi hep guldurmedi de aglattigi sahnelerde vardi ki kalbimi bıraktım oralarda Bu durumun gerçek olduğunu bilmek ise iki katı acıttı canımı Gunumuz sahnelerinde de Gökçen ve Murathan'in yine başlarına gelmeyen kalmadı. Bir de bunlara Murathan'in Barut Tim'i eklenince değmeyin keyfime. İki sahne vardı kahkaha krizine girdiğim, biri horoz kovalama sahnesi biri de Murathan'in tüm askerlerin önünde telefonun çaldığı sahne. Resmen koptum okuyun anlarsınız ne demek
Puan vermedi
Benim en beğendiğim tekrar tekrar okumak istediğim bir seri şakalar falan aşırı komik okurken çok eğlenmistim ana karakterlerden ziyade biraz da yan karakterlerin aşk hayatının anlatıldığı bir kitap ama bundan asla şikayetçi değilim bazen kitaplarda yan karakterlere gereken önemi vermiyorlar bu kitabın en sevdiğim özelliklerinden birisi de bu yazarıda çok sevdiğim kendi içimde kendisine yakınlık kurduğum bir yazar timdeki bütün herkesi çok seviyorum karakterlere ve seriye çok bağlandım bitince ne olacak hiç bir fikrim yok ama bitse bile ben tekrar tekrar okurum
Yorumm
2024 3. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2024 13:44
GÖKÇEN 1 Alt Başlık: Unutulan Çiçekler Yazarı: Loresima Yayınevi: Ephesus Sayfa Sayısı: 528 Merhaba Yine müthişko bir kurgusu olan kitap ile geldim. Geçmiş ve şimdiki zaman gitgelleri bulunan bir seri. Başroller de Pamuk ve Kepçük yer alıyor evet yanlış duymadınız. Kitap, Pamuk ve Kepçük'ü anlatıyor. Onlar kim mi? Onlar babaları asker arkadaşı olduğu için aynı lojmanın karşılıklı dairelerinde yaşayan iki çocuktu. Kepçük korumacı, Pamuk başa belaydı. Birbiri ile kavga da ederlerdi yeri gelince birbiri içinde başkaları ile kavga ederdi bu ikili. Babaları ne zaman göreve gitse gelmelerini birlikte beklerlerdi. Ta ki ikisininde babası aynı yerde şehit olup herkes kendi memleketine gidene kadar. Sonrası Pamuk oldu Gökçen. Kepçük oldu Murathan. Ve yıllar sonra ilk karşılaşmalarında ikisi de çoktan anlamıştı geçmiş onlara bir yerlerden gülüyordu. Çünkü ne kadar zaman geçerse geçsin çocukluğunuza dokunan orada güzel anıları olan birini unutamazsınız. Ne kadar çabalasanızda geçmiş size hep kendini hatırlatır. Tıpkı Gökçen'e Pamuk olduğunu hatırlattığı gibi. Kitaptan Alıntılar *"Eskiden..." dedi. Bakışları dudaklarıma inip tekrar gözlerimle buluştu. "Haritaya bakardık. Hatırlıyor musun?" Başımı yavaşça aşağı yukarı salladım. Ama bunu hatırladığımı yeni hatırlıyordum. Buğuluydu ama oradaydı. Harita önümüzde, bütün şehirleri Pamuk'a tek tek öğreten Kepçük. "Bütün şehirleri yakın sanırdık," diye devam etti. "Aynı haritada olduklarına göre ne kadar uzak olabilirdi ki? Adana, İzmir'e çok uzakmış, Pamuk. Yürüyüp yürüyüp bitiremeyince anladım." *"Bir insanın en büyük savaşı kalbiyle ve aklıyla çelişmesiydi. Can yakıcı bir duyguydu." *"Yokluğunun acısını çekmediğin bir şeyin kahramanı olamazsın."
1000k
2024 64. kitabı
Loressima adlı yazarın Gökçen serisinin ilk kitabını bitirdim. Hikaye iki asker çocuğu olan Gökçen ve Murathan'ın hayatını anlatıyor. Okurken hele bir sahne var ki duygulanmadan edemedim. Ne yazık ki Hakkari'de yaşanan çatışmada ikisinin de babası şehit düşer. Artık ikisinin de kaderleri aynıdır. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Ailelerine de sabırlar versin. Gökçen duygusal inatçı deli dolu tek hayali doktorluk olan bir genç kızdır. Okurken kendime çok benzettim. Yıllar sonra ise Doğu'ya doktorluk görevini yapmak için gider ve orada Murathan'la karşılaşır. Bir de gittiği yere Nuh'un şehri diyorlarmış. Nuh'un gemisi burada durmuş. Onu öğrendim mesela. Kitabın içinde anlatılan hikayeye bayıldım. Hele bazı sahneler var ki okurken çok eğlendim. Beni de hindi kovalamıştı mesela Bir de Gökçene talip çıktı iyi mi? Abdullah ağayı ise okurken çok sevdim. Ağa denilince genel de sert mizaçlı biri aklımıza gelir. Bu ağa ise tam tersi. Duru'yu da okurken çok sevdim. Bazı yönlerimiz çok benziyor. Genelde okurken hem eğlendiğim hem de üzüldüğüm bir hikayeydi. Puanım 10 üzerinden 10.
Edebiyat & Roman
Puan vermedi
Kitabı çok beğendim. Komik olması ve sakalarin araya sıkıştırılmış olması aşırı hoş birşey.Kitapta çocukluktan kesitler var ve bunlar da aşırı tatlılar.
1000k
GökçenLoresima · Ephesus Yayınları · 20237,6bin okunma
Gökçen kızların kalbi yokmuş ama benim sana kalbim var mulathan
2023 13. kitabı
Ben bu kitabı wattpadde görüp okudum ve aşık oldum o derece çok güzel. Ben hep asker olmak isterdim ve bu kitabı okuyunca daha içimde bir istek oldu ama bazı sebeplerden dolayı olamıyorum neyse kitap hakkında konuşmam gerek kendim hakkında değil. Ben çok beğendim ve devamını merak ediyorum.Kitap çok sürükleyici yazımı üslubu ile çok kaliteli bir kitap. Gökçen ve Murathan namı diğer Pamuk ve Kepçük okumak çok güzel onlarla birlikte bu serüvende olmak özellikle Loresima gibi güzel bir yazarla tanışmak çok ama çok güzel iyiki bu kitabı görüp okumuşum kimi yerde güldük kimi yerde içimiz dışına çıkana kadar ağladık hele Ali Alptekin ve Yusuf Karakurt en Best dostluk diyebilirim iyiki varlar iyiki varsın Loresima
Gökçen
2023 90. kitabı
Can dostu olan Ali ve Yusuf’un yakınlılığı sebebiyle aileleri de çok samimidir. Lojmanda bir arada büyüyen Gökçen ve Murathan asla anlaşamayan ama birbirlerinden de kopamayan iki çocuktur. Her iki ailenin hayatı aldıkları yıkıcı bir haber ile değişir. Böylelikle Murathan ve Gökçen’in yolları küçük yaşta ayrılır, ta ki yirmi yıl sonraya kadar. Gökçen başarılı bir doktor Murathan ise özel kuvvetler de asker olmuştur. Aradan geçen onca seneye rağmen tekrar karşılaştıklarında hiçbir şeyin mazide yitip gitmediğini anlarlar. Çıkmasını dört gözle beklediğim Gökçen. Her detayı ile çok güzeldi. Murathan ve Gökçen benim için hep en sevdiğim çiftlerden birisi olarak kalacaklar. Yıllar sonra tekrar bir araya gelip bütün duyguları en uçta yaşamak deyince de siz ama. Konu gibi yazarın kalemi hem eğlenceli hem de gayet akıcı. Bazı sahnelerde ki tepkiler bana abartı gelse de çok göze batan şeyler yoktu. Kitabın en sevdiğim yanlarından birisi de kesinlikle baş karakter odaklı olmaması. Bir çok yan karakterin de hikayesinin detaylarına kadar okuyoruz ki bu en sevdiğim olaydır. Kitabın kalın olması gözünüzü asla korkutmasın çünkü hiç sıkılmayacaksınız. Şimdi sıra da devam kitabının çıkmasını beklemek var ki o da en zoru.
İnceleme
Gökçen:unutulan çiçekler
2023 29. kitabı
Loresima ACAYİP GÜZEL BİR KİTAPPP! Bazı sahnelerde ağlasamda bazı sahnelerde gülmekten karnım ağırdı. Benim için çok özel bir yeri oldu. Okuyun okutturun ️
Aşk

LoresimaYazar · 0 kitap
Kübra Doğan, Türkçe öğretmeni ve roman yazarıdır. Yazın hayatına, lise yıllarında tanıştığı çevrimiçi okuma platformu Wattpad üzerinde başlamış ve burada "Loresima" mahlasıyla geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Yazdığı Gökçen adlı roman, kısa sürede büyük bir ilgi görerek milyonlarca kişi tarafından okunmuştur. Şubat 2021’de yazmaya başladığı Gökçen, yayımlandıktan sonra kısa sürede geniş bir okuyucu kitlesi edinmiş ve Ephesus Yayınları tarafından basılmıştır.