Masallar ve Sonları

Yazar:
Loresima
Şubat 2025
Ephesus Yayınları

Gökçen kız ile vedalaştık…
·576 syf.·
2026 204. kitabı
Selamm… Gökçen serisi beni fena sarmıştı… alıntılardan da anlamışsınızdır. Çok eğlenerek okudum. Hiç sıkılmadan, takılmadan bir çırpıda bittti gitti diyebilirim :))) Hikaye öyle akıyor ki, eğlencesi de yerinde, temposu da. :) Hatta o kadar alıştım ki 4 cilt boyunca , sanki mahalleden en yakın arkadaşlarımdı onlar. Kesinlikle süperdi.. Ama gel gelelim o cinsel sahneler meselesine...yazar sanki "şunları yazmasam kitap okunmaz" diye korkmuş gibi abarttıkça abartmış. (Bana ters) Yani bir yerden sonra "tamam anladık, hikayeye dönelim" diyesim geldi . O kısımlar bu kadar göze sokulmasa, kurgu zaten kendi başına aslan gibi duruyor. Özellikle 2-3-4- kitaplarda sahnelerin dozajı biraz kaçmış ama genel toplamda yine de keyif aldığım bir seri oldu… genç yetişkinlere yönelik. Daha küçükler için tavsiye etmiyorum ( kızıma 18 e kadar okutmayı tercih etmem) ama elbette herkes kendi bilir. Bence vakit kaybetmeden başlayın.. çok eğleneceksiniz :)) Vesselam…
2025 113. kitabı
Gökçen’e ben geçen sene başladım ve o yıl en stresli yılımdı . Çünkü lgs ye giricektim ve bu seri benim yol arkadaşım , sırdaşım ve yorulup soluklanmak istediğimde uğradığım bir liman oldu. Bitmesini hiç istemediğim bir seri oldu çünkü içindeki karakterler beni oldukça kendine bağladı ve onlardan ayrılmak benim için çok zor oldu. Ama maalesef ki bütün masalların bir sonu vardır ve bu masal da bitti. Fakat ben ölene dek bu masalı içimde yaşatacağım ve onu kendim için ölümsüzleştireceğim. Hoşçakal demek istemiyorum çünkü onları hiç bir zaman unutmayacağım ve her zaman kalbimde onları yaşatacağım. Canım yazarımm Loresima sana da çok teşekkür ederimm. İyiki varsın iyiki bizi bu dünyayla tanıştırdın. Benim morale en ihtiyaç duyduğum zaman beni gerçek dünyadan uzaklaştırdığın ve Gökçen evreninde hissettirerek bana destek olduğun için çok teşekkür ederim. Şimdiye kadar okuduğum en samimi, en tatlı, en hayat dolu ve en sevdiğim yazar oldun her zaman benim için ve seni çok seviyorumm .
2025 59. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2025 20:21
Sıkıntılı olduğum bir dönemde okumaya başlamıştım Gökçen'i ve bana o kadar iyi gelmişti ki aramızda ayrı bir bağ oldu. Bu yüzden son kitabı bir türlü okuyamadım çünkü vedalaşmak istemedim. Ama yavaştan Timur'un serisine geçeceğim için artık bu defteri, üzülerek de olsa, kapatayım dedim. Gökçen ile Murathan'ı çok sevdiğim için mutluluklarını doya doya okumaktan büyük keyif aldım. Pamuk ile Kepçük oldukları zamandan bu zamana birçok zorluktan geçtiler ve bu mutluluğu fazlasıyla hak ettiler. Öyle oluca gram sıkılmadım bu hâllerinden. Dünyanın en pamuk gibi hissettiren çifti oldukları için de ayrılmak zor geldi. Ama neyse ki bu tam bir ayrılık olmayacak çünkü Timur'un serisinde yine karşılaşacağız. Serinin bu kadar uzun olmasının nedeni birçok yan karakter olması ve hepsine ayrı hikâye yazılmasıydı. Hem Barut Timi'ni hem de Gökçen'in arkadaş grubunu sevdiğim için bu doluluk beni hiçbir zaman rahatsız etmedi. Bireysel olarak bir Mete'den hoşlanmadım çünkü zorlama bir karakterdi ve zerre güldürmedi. Çiftsel olarak ise Aybüke ile Süleyman favorim oldu. O kadar güzellerdi ki ilk kitabı okuduğumdan bu yana ikisinin sahnelerini defalarca açıp okudum. Bu kitapla birlikte de iyice göz bebeğim oldular. Fakat diğer çiftler için aynı hisler içinde değilim. Duru ile Zülfikar bana hiçbir zaman geçmedi zaten, ısınamadım onlara. Bilge ile Barbaros'u ise başlarda sevimli bulsam da sonrasında sıkıldım. Dolayısıyla bu kitapta onların ilişkilerini de uzun uzun okumaktan biraz bunaldım. Verdiğim puanı da bunlar etkiledi. Fakat her şeye rağmen kimi zaman yüzümü güldüren, kimi zamansa gözlerimi dolduran bu serinin final kitabını severek okudum. İnişleri ve çıkışlarıyla, artıları ve eksileriyle Gökçen'in yeri bende çok ayrı ve hep de öyle kalacak. Bu arada serinin çok eleştirildiğini
2025 11. kitabı
Bitti… ilk kitabı alışımı ilk sayfadan beni ağlatmasını nasıl unutabilirim ki? Bir kitabın beni ağlatması için bağlaması gerekmediğini o zaman anlamıştım. Ama aradan geçen o üç kitabı bende fark edememişim. Hani büyüklerimiz der ya elimde büyüdün diye. Elimde büyüyen kızlarımın oğullarımın, kızları oğulları olunca bir sarsılmadım değil. Ama beni en burukça gülümseten şey ise bu kitabın bitip gökçen evreninin bitmemiş oluşu gülümseyin, bülbül kapanı 2 yakında çıkacak ve 3,4 de yolda… spoiler geliyor: Gökçenim ile murathan’ımın oğlu Yusuf Ali’nin Timur ile Ahu’nun kızına aşık olması peki?? (Yani ben öyle yorumladım) ya da Aslıhan’ın da bir hikayesinin olması. Kadın bir Karakurt’un hikayesini olacak olması… Metenin büyümesi, Aybüke’nin anne olması ya içim gitti yaaa içimmmm sana her şey için o kadar müteşekkirim ki Lore’m o zaman bu güzel karakterlere de kalbimde en güzel köşelerden birine koyduğuma göre… Sonsuza Kadar Mutlu Yaşadılar diyelim ve Gökçen Kız masalında Gökçen kızın kalbinin aslında hep en büyük olan olduğunu hatırlayalım… Loresima Gökçen Gökçen 2 Gökçen 3 Gökçen 4
2026 15. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2026 16:38
Gökçen serisi beni gerçekten saran bir kitaptı. Bir kaç kişinin olumsuz yorumlarını okumama rağmen beni sardı diyebilirim. Kitaptaki karakterler cok eğlenceli ve komiklerdi, açıkçası sanki bende onlarlaydım ve olayların içindeymişim gibi hissettim. Olumsuz olan tek tarafı yazar cinsellik olayını çok fazla abartmış, öğrencilerimden de okuyanlar var Gökçen serisini, ben okurken aklımdan sadece öğrencileriminde bu satırları okuyor olması beni rahatsız etti açıkçası. Yani fazla detaya girmesine gerek yoktu ben atladım o kısımları açıkçası. 2. Olumsuz düşüncem de, kitap akıcı, güzel ve heyecanlı olmasına rağmen 4 seri bence çok uzun. Bazen gerçekten Gökçen ile Murathan karakterinin aşklarını tamam biliyoruz ama cok fazla abartı buldum. Yani birbirlerine karşı besledikleri aşkları tekrar tekrar hatta aynı şeyleri tekrar okuduğum zaman sıkıldığımda oldu. Bence 4 seri yerine 2 seri yeterli olurmuş diye düşünüyorum. Genel itibariyle okunması gereken çok eğlenceli bir seriydi. İyi okumalar..
Gökçen 4Loresima · Ephesus Yayınları · 20253,161 okunma
Bir kitap insana çok şey katabilir .
2026 40. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 16:45
Selam, öncelikle Şehitlerimize Allahtan rahmet, sevdiklerinden sabır diliyorum. Mehmetcigin hakı ödenmez. Gökçen 1 serisini aşırı sevdim çok güzel kitaplardı birinci kitabı okurken heyecanlıydım merakta ediyordum okudukça gökçenin daha iyi tanıdım ve sevdim asker çocukları olup ta şehit çocukları olunca bir takım zorluklar yaşanmasına rağmen güçlü kalabilmişti Murathan ve Gökçe'nin kendi hikayeleri çok güzeldi . Barut timinden bahsetmek istiyorum hepsini çok sevdim, Emek'e çok üzüldüm böyle bir son istemiyorum emek için, ama bebek emek verilen hayat güzeldi. Genel olarak kitaba bayıldım Zehra beni baya etkiledi Alican da aynı şekilde aybüke ye hem sevindim hem üzüldüm ama Süleyman sonuna kadar hak ediyor aybükeyi. Timurun özlü laflarına genel olarak sevdim, mete en sevdiğim çocuk karakter olabilir bu çocuktaki para aşkı kimsede yoktur. Leyla ve nesli konusunda her kadının aynı olmadığını bir kez daha fark etim ikiside şehit eşi olmalarına rağmen biri zayıf davrandı diğeri güçlü bu benim genel olarak hoşuma giti. Kitap seri olarak güzel her askeri kurgunun bana kattığı şey gibi Gökçen 4 serisi de. çok şey katı sevdim ben tavsiye ederim şimdiden herkese iyi okumalar dilerim teşekkürler :)
2026 3. kitabı
````` Genç kurgu ve askeri aşk türlerini birleştirmesi, Türk okuyucusunun sevdiği "milli duygularla harmanlanmış tutkulu aşk" formülünü başarıyla uygulamasıdır. Ayrıca Gökçen'in pes etmeyen yapısı, birçok okur için ilham verici bir rol model oluşturuyor... ````` Gökçen 4 Loresima
Kitap Alıntısı
2026 31. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2026 20:18
Gökçen serisinin 4.kitabını bugün bitirdim . Onlar ermiş muradına Şimdi gelelim yorumlarımıza :) Açıkçası Z kuşağına hitap ettiğini düşünüyorum 35 yaşındaysanız hayallere dalıp “ayyy”diyerek okuyamıyorsunuz Lakin 18-20 yaşımda olsaydım okudukça hayallere dalıp “ayy” diyeceğim ve unutamayacağım bir seri olurdu Üzülerek söylüyorum edebi bir tat alamadım 3. Ve 4. Kitaptaki hayal kırıklığım arttıkça arttı Özellikle kitabın sonlarında herkesten bahsederken tek bir kişinin eksik kalması Bana göre değil bir daha okur muyum okumam :) Ama; Eğlendiğim yerler fazlasıyla oldu Kahkaha bile attım :)
2025 47. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2025 00:00
Selam Timin birer birer huzura kavuşması her şeyin yavaş yavaş yoluna girmesi tam bir aile olmaları o minik minik sürprizler..Dört kitap boyunca karmaşanın, gerilimin ve duygunun içinde yuvarlanırken sonunda hepsinin mutlu olduğunu görmek beni gerçekten mutlu etti. Sanki uzun bir yolculuk yapmışım da herkes evine sağ salim dönmüş gibi. Ve tabi ki sahneye bir anda çıkıveren biri var: Türk Hava Kuvvetleri’nden Yüzbaşı Güntekin Agâh nam-ı diğer Deli Şimşek. Bu karakterin kitaba girişi hem enerji kattı hem de ‘buradan başka bir hikaye filizlenecek galiba’ dedirtti. Meğer yazar çoktan sinyali vermiş ama ben spoiler yememek için o kadar kaçmışım ki yeni fark ediyorum. Güntekin’in duruşu, sertliği, zekası, mizahı tam bir asker kurgusuna yakışır şekilde özgün ve çarpıcıydı. Yeni fav karakterimiz belli oldu sanırım. Yazarın kalemi yine aynı hem güçlü hem samimi hem de eğlenceli. Aksiyonun içinden bir anda duyguya, duygunun içinden bir anda kahkahaya geçiş yapabilmesi işte buna ayrı bir bayılıyorum. Bu son kitap, benim için gerçekten bir devrin kapanışı gibi oldu. Gökçen ve Murathan’la son kez buluşmak, onlara yeniden veda etmek yaşadıkları her şeyi hatırlamak hem içimi ısıttı hem de hafifçe burktu. Ama güzel burktu. Kısacası dolu dolu bir final güçlü bir asker kurgusu ve okurken hem eğlendiren hem duygulandıran bir kapanıştı.
·576 syf.·
2025 5. kitabı
Dört kitaplık bir seri olan Gökçen’in sonuna geldiğimize inanmak hâlâ biraz güç açıkçası, yazarın kalemi o kadar güzel akıyor ki bunun farkına bile varmıyorsunuz. Gökçen ve Murathan’ın hikayesi yaşadıkları her şeye rağmen birbirlerinden hiç vazgeçmeyişleri en başından beri kalbimizi sıcacık edip, aynı zamanda kahkahalara boğan ve bir yandan da kalbimizi sarıp sarmalayan bir hikaye oldu. Yazarın başrol karakterlerle kalmayıp yan karakterlerin de hayatlarına böylesine güzel ve anlamlı dokunup bizleri hayran bıraktığı bu seriyi sevmemek imkansız. Kitabımız Gökçen ve Murathan’nın çocukluklarından başlıyor. Karşılıklı büyük bir kayıp yaşadıktan sonra birbirlerinden ayrılırlar. Ve hayat yıllar sonra onları yeni bir şehirde tekrardan karşılaştırıyor. Hikayeleri böyle başlayıp mutlu sonla bitiyor.

LoresimaYazar · 0 kitap
Kübra Doğan, Türkçe öğretmeni ve roman yazarıdır. Yazın hayatına, lise yıllarında tanıştığı çevrimiçi okuma platformu Wattpad üzerinde başlamış ve burada "Loresima" mahlasıyla geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Yazdığı Gökçen adlı roman, kısa sürede büyük bir ilgi görerek milyonlarca kişi tarafından okunmuştur. Şubat 2021’de yazmaya başladığı Gökçen, yayımlandıktan sonra kısa sürede geniş bir okuyucu kitlesi edinmiş ve Ephesus Yayınları tarafından basılmıştır.