Zaferden Sonra !
2024 1. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2024 16:18
Vatan için HAİN olmak ! Selim Erdoğan'ın okuduğum ilk kitabı ve beni o kadar çok etkiledi ki! İlk sayfalarından itibaren sinirlenip kızdığım Ahmet Muhtar Paşa son sayfalara doğru içime bir acı sızı bıraktı romanda. AHMET MUHTAR KİMDİR? 1839 Bursa'da doğmuş olup üst düzey askeri mevkilere gelmiş , valilik ve sadrazamlık yapmıştır. 93 Harbinde önemli başarılar sağlamış, Girit isyanını bastırmıştır. Balkan tehlikesi nedeniyle Trablusgarp savaşını Uşi Ant. İle sona erdirmiş ama Balkan savaşında istediği başarıyı sağlayamadığı için istifa etmek durumunda kalmıştır. Kitapta ise Mustafa Kemal Paşa'nın isteği üzerine muhpirlik yapmayı ve vatan uğruna yaşayan bir ölü olmayı kabul etmiştir. Roman Ahmet Muhtar'ın fedakarlığını konu almaktadır. İstanbul ve Anadolu'nun dönemin şartlarında ne gibi bir süreç yaşadığını sosyal yapısını o kadar güzel yansıtıyor ki yazar. Mustafa Kemal Paşa'nın halkına inancı halkın O'na inancı Anadolu'daki direniş, herbiri o kadar güzel yansıtılmış ki kesinlikle sosyal tarih açısından okunması gereken bir roman.
Tarihi Roman
HainSelim Erdoğan (Hidrojeolog) · Kronik Kitap · 2025515 okunma
Karakterimiz Paşa değil, binbaşı. Kendisi kurgusal bir karakter, adını da Ahmet Muhtar Paşa'dan alıyor. Kitabın içerisinde bir paşanın adını aldığı da tekrar tekrar hatırlatılıyor hatta.