2024 4. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2024 01:58
Mükemmel, gerçekten mükemmel... Her ne kadar bir önceki okuma denememde kitabın arkasındaki yazının yanıltıcılığına kapılmış olsam da bu sefer önyargı olmadan başladığım için böyle mükemmel bir eseri ödül olarak edinebildim. Çok güzeldi. Dar kapı her seferinde farklı anlamlara geldi benim için hatta bir ara cinselliğe bile kaçtı zihnimde ancak tamamen dini erdemle bağdaşan bir sözcük. Kitabın bir yerinde dar bir yoldan ve buradan iki kişinin birlikte geçemeyeceğinden söz ediliyordu. Galiba başkarakterlerin hayatı tek kişiik bir yoldu, ikisi birlikte sığamadı. Sevdiğim ve sevildiğim bir insan olmasaydı hayatımda bu kitap bitince umutsuzluğun çukurunda kendime sarılmış sakinleşmeye çalışıyor olurdum ancak sığınabilmek güzel artık. Kitabı anlatmak istemedim ve anlatmadım da çünkü anlatan her şey yanıltacak gibi geldi okumak isteyeni. Motive olmak için sadece ilk sayfaya kadar gelin, sonrasını yazar ayarlamış. Harika bir akıcılığı var, sade bir dil ve şiirsel anlatımı var. Karakter çizimi de çok güzel ve gerçekçi. Konu ve ele alınış açısından çok yaygın olmayan bir yol izlenmiş. Oldukça sevdim ve hep hatırlamak isterim. -Aşk yüzünden böyle olmadı, aşktan korktuğu için böyle oldu-
Dar KapıAndré Gide · Sel Yayıncılık · 20234,530 okunma
1 +1'leme