Dünya evinin kapısını çalmadan önce
2024 3. kitabı
Evlenmek? Ev? Yuva? Eş? Aşk? Sorumluluk? Özgürlük? Saygı ? Sevgi? Bir olma ? Mahremiyet? Arkadaşlık? Kitap bunları derinlemesine sorguluyor. Ve sağlıklı bir aile kurmak için önemli olan şeyleri size gösteriyor. Doğan Cüceloğlu çok yararlı bir kitap sunmuş bizlere. Evli ya da bekar herkesin mutlaka okuması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü evliyseniz hayatınızı paylaştığınız insanla ilişkinizi olumlu boyutta değiştirecek bilgiler sunuyor evli değilseniz de ileride seçeceğiniz hayat arkadaşınızla ilgili onu bulurken nelere dikkat etmelisiniz bununla ilgili birçok fikir veriyor. Kitaptaki fikirler, Doğan Cüceloğlu'na gönderilen mektuplardan alıntılarla örneklendirilerek ilerliyor. Böylece bir sohbet havasında hayatınız için önem arz eden konuları derinlemesine irdeliyorsunuz. Kitabı okuduktan sonra birçok insanla oturup dertleşmiş gibi hissettim. İnsan, hayatı sadece kendi başına gelenlerden öğrenmiyor, sosyal bir varlık olduğumuz için başkalarının hayatındaki tecrübelerden de kendimize gerekli dersi çıkartabiliyoruz ve o şekilde yeni öğrenmeler gerçekleşiyor. Kitap daha çok buna hizmet ediyor. Bu tarz okumalara devam etmek isterseniz kitabın sonunda yazarımız diğer kitaplarının konusundan küçük bilgiler şeklinde bizi haberdar ediyor, yararlanabilirsiniz.
Evlenmeden ÖnceDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20217,4bin okunma