2024 16. kitabı
#geceyemeydanoku Krallık hikayelerini okumayı seviyorum. Günümüz dünyasından uzaklaşmak için güzel bir ara oluyor benim için. Bu tarz kitaplarda yazarın sunduğu dekor ile de ilgili muhtemelen. Şimdi düşünün ki gizemli bir hastalık var ve buna yönelik tek ilacı seçkin olan insanlar elde edebiliyor. Peki geri kalan halk ne yapacak? Tabii ki böyle bir hikayenin içerisinde onlara gizlice yardım etmek isteyenler olacaktır. Ay Sarmaşığı iksiri ekseninde onu elde edenler ile elde edemeyenlere yardım edenler arasındaki hem tehlikeli hem de aşk dolu bir süreç içinde oldukça hareketli ritmi ile donatılmış bir kitap. Kandala Krallığı haritası ile henüz kitabın başında karşılaşıyorsunuz. Sonrasında siyasi liderleri, haydutlar ve hastalığın tedavisi ile ilgili kısa bir bilgi yer alıyor. Yoksul halka şifa dağıtmak için kendini tehlikeye atan şifacı Tessa, çelik işçisi Weston ve asi Lochlan'ın karşısında ise kraliyetin acımasız taraftarları arasında geçen mücadele dolu bir eser diyebilirim. Tessa ve Corrick'in ağzından anlatılması her iki tarafın daha iyi tanınması açısından kendi adıma güzel oldu. Terazinin iki tarafı gibiydi onlar. İksir ile ilgili de şunları söyleyebilirim aslında onu elde etmekten ziyade elde ettikten sonra kaçmak daha zordu. Bazen ilacı yetiştirseler bile geç kaldıkları zamanlar oluyordu. Kimi zaman insanlar çok çabuk hastalanıyordu, ilaç işe yaramıyordu kimi zaman da yeterince ellerinde olmuyordu. Kitabı okurken Robin Hood esintileri alıyorsunuz. Zenginden alıp yoksula verirken gerçekleştirdikleri eylemler onları ne kadar haydut yapar tartışılır ama yazarın okuyucuya sunduğu zemin dahilinde ilerlerken ne zaman sonuna geldim anlamadım.
Geceye Meydan OkuBrigid Kemmerer · Epsilon Yayınevi · 202372 okunma