···Okunma: 28 Ocak 2024 03:37 Tamamen rastgele seçip okuduğumdan mıdır bilinmez, hiç beklemediğim kadar hoşuma giden bir kitapla karşınızdayım. Fantastik ve genç yetişkin seviyorsanız ama bu tür kitaplardaki ilişkilerin toz pembeliğinden bıktıysanız buyurun, gerçekten bu açıdan farklı ve derin bir hikaye sunmuş yazar.(En azından ana karakterimizin ilişkileri mükemmelden çok uzak, çok derin yaralar almış. Hâlâ iyileşmekte olan bir karakter Harlow. Biz de onun bu serüvenine misafir oluyoruz ve korkularını, endişelerini ardında bırakmaya çalışıp kendi gücünü bulmasını okuyoruz.)
Sevdiğim diğer bir nokta da Harlow'un fiziksel olarak diğer genç yetişkin/fantastik roman karakterlerinden farklı betimlenmiş olması. Sürekli içimden geçiriyordum neden yazarlar böyle bir karaktere yer vermiyor diye, sonunda da buldum kendisini. Güzellik sadece zayıf, uzun, renkli gözlü gibi kalıplarla ifade edilemeyecek; tamamen subjektif bir kavram. Harlow ne kardeşleri kadar ince ne de toplumun güzellik algısına uyuyor. Ama Harlow'un yakın çevresindeki herkes onu çekici olarak tanımlıyor. Kimse mükemmelliğin tek bir tipten süregeldiğini savunmuyor. Sadece Harlow değil, pek çok farklı fiziksel özellikte karakter var ve bize onları hatırlanır kılan şey sadece görünüşleri değil. Hayata bakış açıları, tutkuları, hedefleri, espri tarzları.. Sonunda bunlara değinen bir kitap okuduğum için mutluyum.
Açıklamada da dendiği gibi, bu her şeyden önce bir iyileşme hikayesi. Ancak bu sürükleyici ve olaylarla dolu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sıcacık hissettiren bir kitap, bana biraz 'Chilling Adventures of Sabrina' izliyorum hissi de verdi. Romanın geçtiği evrenin iyi bir sihir sistemi var. (İlk bölümlerden beri çözülmeye çalışılan bir gizem var. Fantastik kurguyu açarsak : ana karakterimiz bir cadı, onunla birlikte the Illuminated denen mükemmel ırk, vampirler, şekil değiştiriciler ve insanlar mevcut. Her yıl düzenlenen 'the Season' şeklinde geleneksel bir etkinlikleri var. Gerisi anlatabileceğimden çok karışık :D) Bazı karakterlerin seçimlerini (Thea..) asla anlayamadığım ve birkaç bölümü fazla detaylandırılmış bulduğum için tam puan vermedim ama okuduğum için memnunum bu kitabı.