···Okunma: 24 Ocak 2024 11:57 Hepinize merhabalar okur dostlarım. Bugün size jules verne'in yazdığı zacharıus usta kitabının konusu ve yorumuyla geldim.
Kitabın konusu
Cenevre şehrinde oturan zacharıus usta olağanüstü ince bir işçilikle ürettiği kusursuz saatlerle tanınmaktadır. Ünü İsviçre sınırlarını aşıp Fransa ve almanyaya kadar uzanmıştır. Saatçiliğin ilerleyen bilime ayak uydurmasıyla, zacharıus usta saat maşasını icat eder. Bu icadından ardımdan kibir başını döndürür. Ona göre tanrı sonsuzluğu yarttıysa, kendiside zamanı yaratmıştır bu yüzden kendisinin ölümsüz olduğunu düşünür. Bir gün kendi yaptığı saatlerin hepsi nedensiz bir yere dururlar. Saati alan bütün müşteriler isyan ederler. Fakat zacharıus usta ne yapsa saatleri çalıştıramaz.
Kitap yorumum
Ben kitabı çok beğendim. Kitabın genel olarak vermek istediği mesajlar kibir ve kibirli insanın sonu ile ilgiliydi ve bu kitabı okuyan bir kişi bunu rahatlıkla çıkarabilir. Yani her kitapta bir mesaj vardır ama bu kitap bana göre olay üzerine yazıldığı kadar mesaj üzerinde yazılmıştı ve bu benim kitaba olan ilgimi arttırdı. Yazım dili yorucu değildi. Kitap zaten 49 sayfa ve hemen okunabilir bir kitap. Karakterler ve mekanlar uzun uzun anlatılmamıştı bence bu kitabı daha akıcı hale getirir. Yani benim genel olarak yorumum kitabı sevmem üzerine kesinlikle bir şans vermelisiniz.