·384 syf.····Okunma: 01 Şubat 2024 15:35 iki zamanli bir kurgusu olan kitap, geçmis ve günümüz arasinda bir anlatimla bizlere Lia'nin büyükannesinin vefati ile kendisine miras kalan
Paris'teki daireyi kesfetmesi ile basliyor.
1942 yilinda Paris Nazi isgali altindayken gerçeklegen ve yaçanan olaylari okurken
heyecanli bir hikayenin kapilarini araliyorsunuz.
Estelle'in miras biraktigi daireyi ziyareti esnasinda Lia ikinci dünya savagindan bu yana kimsenin ugramadigi bu dairede kendini eski günlerin atmosferinde buluyor.
Harika giysiler ve muazzam bir tablo koleksiyonunun yer aldig dairede Estelle adina yazilan bir kartpostal bulan Lia dehsete kapiliyor.
Nezih ve seckin bir aileye dogan Estelle, Paris' in naziler tarafindan isgal edildigi günlerde
tanistigi, egini kaybeden Sophie ile olum tehlikesi sinirlarinda yasacagi ajanlik gunlerine
basliyor. Sonrasinda yasanan olaylarsa soluksuz okuyacaginiz tüm imkanlarini vatanları için kullanan kadinlarin verdikleri mucadeleye tanik edeceginiz bir hikayeye dönüsüyor.
Büyük bir vatansever oldugunu düsündügü
büyükannesi aslinda kim di?
Tüm inanglari sarsilan Lia, gizli tüm gerçekleri ve büyükannesinin sirlarini ögrenmek için araştırmalara Gabriel ile anlagarak bagliyor.
Estelle 'in aslinda kim oldugu sorusunun yaniti Lia'nin dügümü yavas yavas çözmesi ile gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlar.
Dönem kitabi sevenlerin begenerek okuyacagi,gerçek olaylarlan esinlenilen kitabi türü sevenlere tavsiye ederim.