Okuduğum ilk Isaac Asimov kitabıydı ve serinin ikinci kitabına devam edeceğimi söyleyebilirim. Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse kitap insanlığın Dünya dışına çıkıp farklı dünyalarla da iletişime geçtiği bir geleceği anlatıyor. "Tyrannlılar" denen ırk başlattıkları savaşlarla diğer gezegenleri tiranlıkları altına almıştır. Baş karakterimiz, Widemos kahyalığının varisi Biron Farril'in babasının onlara baş kaldırdığı için Tyrannlılar tarafından suikaste uğrar ve Biron, Tyrannlılara karşı baş kaldırısına başlar.
Genel olarak karakterleri beğensem de bazen onları tam olarak tanıyamadık gibi hissettim ama ikinci kitapta bu hissin kaybolacağını düşünüyorum. Kitap genel olarak akıcı ve güzel ilerledi. Kafama oturmayan tek bir olay vardı
!SPOİLER!
Biron bize kurnaz ve zeki bir karakter olarak tanıtılmışken bence Tyrann gemisini çalıp kullanırken takip edilebileceğini bilmesi gerekirdi. Fakat romanın 1950'lerde yazıldığını göz önünde bulundurursak GPS kavramı diye bir şey o zamanlar olmadığından yazar büyük ihtimalle karakterin bunu öngörebileceğini düşünmezdi.
!SPOİLER BİTTİ!
Keyifli bir kitaptı ve bilimkurgu severlerin şans verebileceğini düşünüyorum.