2024 5. kitabı
Piramit Serisi ll. Kitap incelemesi Spoi bulunur. Öncelikle daha önce de dediğim gibi seriyi çok beğendiğimi belirtmek isterim. Kitabın her sayfası aksiyon ve macera doluydu. İçine çeken bir kitaptı ve yazarın anlatımı da çok güzeldi. Yâni kesinlikle okuyun derim hele biraz da Mısır Mitolojisi ile ilgileniyorsanız tam da size göre bir seri. Kitaptan bahsedecek olursam... İlk kitabın sonunda Ayliz kendi dünyasına geri dönmüştü ve aradan iki ay gibi bir süre geçiyor. Ve bu iki ayda Ayliz bir gerçekle daha yüzleşiyor. Aytun ve Simge'nin annesi bunca zaman yanlarında olan karşı komşularıymış. Ayliz, hikayeyi bir de ondan dinliyor. Annesinin ona neden böyle davrandığını, aydüğümü lanetini ve daha bir çok şeyi. Zaten Neftis ile arası iyi de olmadıģı için hayatının böyle olmasının tek nedeninin Neftis olduğunu düşünüyor. Ama aslında gerçekler çok farklı. Ve bununları da 4. Kitapta öğreneceksiniz. Daha sonra o dünyaya geri dönen Ayliz bir çok şey yaşıyor. Vee sonu Osiris'in ruhunun bunca zamandır kayıp değil de kraliçe tarafından saklanığını öğrendiğimiz an...Üstune bir de kraliçenin Osiris'i Aytun'un bedenine yerleştirmesi ve Aytun'un ruhunun kaybolması...Ağzım açık okudum o sahneyi. Mükemmel ama üzücüydü. Şuraya da küçük bir spoi koyayım:) Aytun'un ruhu 4. Kitapta yani Kader sarmalında geri geliyor.
AmentaGamze Çelik  · Ephesus Yayınları · 20211,230 okunma