Kitapta 5 farklı hikaye var. İçerisinde beni etkileyen tek hikaye "Son Mr. Elvesham'in Hikâyesiydi."
Edward adında başarılı bir öğrenci vardır. Birgün karşısına epey yaşlı bir adam gelir. Bu adam ünlü filozof olan Egbert Elvesham'dır. Birbirleriyle tanıştıktan sonra. Filozof kendisinin yaşlandığını ve servetini bırakmak istediği birini aradığını söyler. Ama bu kişinin başarılı ve hırslı birisi olmasını şart koştuğunu söyler. Bu tarife tabiki Edward uymaktadır. Birbirlerini iyice tanıdıktan sonra filozof servertini Edward'a verir. Alkol aldıkları bir akşam filozof Edward'a yeşil renkte bir içecek verir. Bunu uyumadan hemen önce içmesini söyler. Edward kendisine bunca servet bırakmış filozoftan şüphe etmez ve uyumadan yeşil sıvıyı içer. Sabah uyandığında bir gariplik olduğunu anlar yürümekte zorlanır heryeri ağrıyordur. Aynanın karşınına geçtiğinde kendini filozofun yaşlı bedeninde bulur. Olayların şaşkınlığıyla kalakalır. Bunu bir rüya sanar. Ama sonrasında anlar ki filozof Edward'ın genç bedenini çalmış ve kendi yaşlı bedeninede Edward'ı hapsetmiştir. Filozof genç bir bedenle hayatına devam eder.
-Bu tür reankarnasyon filmlerini izlemiştim. Wells'in böyle bir hikayesini okumak epey etkiledi beni.