" Körlük " kitabı, ünlü Portekizli yazar José Saramago tarafından kaleme alınmış bir roman. Kitap, insanlık üzerine derin bir inceleme yaparken, insanoğlunun karanlık taraflarını ve dayanıklılığını sorguluyor. Yazar, kurgusal bir kentte aniden yayılan bir görme yeteneği kaybı salgınına odaklanır.
José Saramago, romanındaki sürükleyici anlatımı, karakterlerin psikolojik derinliği ve toplum eleştirisi ile edebi bir başarı elde etmiştir. Okuyucuları insan doğasının karmaşıklığını ve insanlık tarihindeki karanlık olayları sorgulamaya yönlendirir.
"Körlük"ün derinliklerine inmek ve okuyuculara romanın temaları, karakterleri ve yazarın stilistik tercihleri hakkında bilgi vermek için önemlidir. José Saramago, mükemmel bir gözlemci ve anlatıcı olarak insan doğasının karmaşıklıklarını anlatırken, okuyucularını etkilemek ve düşünmeye teşvik etmek için güçlü bir dil kullanır.
"Körlük", insanlığın süregelen zaaflarının ve toplumsal düzenlerin tehlikelerinin bir portresini çizerken, içinde bulunduğumuz dünyaya hâkim olan kırılganlık ve dayanışma konularını da ele alır. Saramago'nun sadece olayları değil, aynı zamanda insan davranışlarının altında yatan psikolojik ve sosyolojik dinamikleri de keşfettiği için, "Körlük" okuyucuları etkileyen, karanlık ve düşündürücü bir eserdir.
Sonuç olarak, "Körlük" José Saramago'nun özgün anlatımıyla donatılmış, insan doğasının karmaşıklığını anlatan ve düşünmeye zorlayan bir eserdir. Okuyucuları karanlık bir yolculuğa çıkaran ve onları modern dünyadaki değerleri ve insanlık durumunu sorgulamaya yönlendiren etkileyici bir roman.