Kudüs hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya, o coğrafyayı daha iyi tanımaya niyet edip okumalar yapmak isteyenler için iyi bir başlangıç kitabı: Kudüs Yazıları- Taha Kılınç
Sade, anlaşılır, akıcı bir dil ve anlatıma sahip olan kitabımız bazı önemli olayları yüzeysel olarak anlatıp, anlatılan olaylarda bazı kavramların altını çizerek aslında okuru daha fazla araştırmaya yönlendiriyor.
Yazarımız 'Bir konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmadan, o konuyla ilgili doğru tavır almak mümkün değildir.' dedikten sonra Kudüs okumalarına sıkı bir başlangıç yapmak isteyenler için bazı kitap tavsiyelerinde bulunuyor.
Kitabın son kısmında ise 'Çıkış Nerede' başlığıyla Kudüs ile ilgili slogan atmak ya da hayal kurmak yerine somut adım olarak neler yapabiliriz, nerden başlayabiliriz sorularına kendi bakış açısıyla cevap veriyor.
Çok fazla vaktinizi almadan kolaylıkla okuyabileceğiniz ve meseleyle ilgili gerçekçi, yapıcı, yeni bir bakış açısı kazanabileceğiz güzel bir kitap. Kudüs bilinci kazanmak isteyen herkesin okumasını tavsiye ederim.