2024 10. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2024 22:57
İlk incelememizi yazalım bakalım ne kadar becerebilirsek artık. Beyoğlu Rapsodisi aynı yatılı okulda kalıp orada tanışan 3 yakın arkadaşın arkadaşlıklarının yaşlanıncaya kadar olan hikayesini anlatıyor. Baş karakterlerimiz Selim, Kenan,Nihat ve sonradan bu üç arkadaşa dahil olacak olan Katya. Hikayeyi Selim'in ağzından dinliyoruz. Kenan aileden zengin, zeki ve biraz uçarı bir tip. Selim de Kenan kadar olmasa da maddi durumu iyi derslerinde başarılı ve aralarında en mantıklı düşünen karakterimiz. Nihat ise maddi durumu ve dersleri arkadaşlarına göre kötü, onların himayesinde yaşamaya alışmış silik bir karakter. Bu üç arkadaş arasında genelde planı programı Kenan yapar, Nihat sorgusuz ona katılır ve Selim de her ne kadar Kenan'ın uçuk fikirlerine katılmasa da biraz itiraz ettikten sonra arkadaşlarına ayak uydurur. Bu üç arkadaş yıllarca dostluğunu aynı şekilde sürdürür ta ki Kenan'ın bir kaza geçirmesi ve bu kazadan sonra ölümsüz olmayı kafasına takmasına kadar. Kenan'ın bu ölümsüzlük takıntısı yüzünden bu üç arkadaş kendilerini çok farklı olayların içinde bulur ve trajik sonlarına gitgide daha çok yaklaşırlar. Kitap güzel akıcı başladı ama sonraları betimlemelerin ucunun kaçması yüzünden biraz sıktı sayfa atlama isteği geldi. İstanbul'un ara sokaklarındaki tarihi binalar pasajlar, sahaflar derken sanki Beyoğlu'nu gezmiş gibi oluyorsunuz. Tam asıl konuya girecekken bu detayların araya girmesi biraz göze batıyor ama ben genel olarak beğendim, sonda ters köşe olmamız için biraz zorlanmış gibi olsa da baya şok oluyorsunuz :')) Dediğim gibi ben beğendim ilk Ahmet Ümit kitabımdı yazarın diğer kitaplarına da bakacağım. Okuyacaklara şimdiden iyi okumalarrr
Beyoğlu RapsodisiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201932,9bin okunma