·308 syf.····Okunma: 07 Şubat 2024 00:14 Bir yazarla tanışmak diye bir durum söz konusuysa bu kitap gerçek bir yazarla tanışma kitabı olmalı.
Kitabın hikayesinden de önce anlatımı, dili, analiz kabiliyeti, duygusal betimlemeleri… Okurken alıntı yazmakta en çok zorlandığım kitap oldu. Hangi bir cümleyi, hangi bir paragrafı alıntılayayım?
İtiraf ediyorum özellikle ikinci kısmı okurken biraz uzattığını düşündüğüm yerler oldu ama onu bile öyle ustalıkla yapmış ki yazar şu cümleyi de boşuna okudum hissine kapılmadım.
Hikaye aşk üzerine kurulu. Bir burjuva beyfendisi, bir hanımefendi ve bir hizmetçi. Ancak bu aşk üçgenine baktığımızda öyle basit bir zengin adam hizmetçisine aşık olur ve …. hikayesi okumuyoruz. Kahramanlar üzerinden aşkı analiz edişi etkileci olan. Bol bol sorgulama yapacağınızdan emin olabilirsiniz.
Doğru insan var mıdır ?
Gerçek aşk daima ölümcül müdür ?
İnsanı içine çeken, müthiş akıcı bir anlatım, sürükleyici bir kitap. Ama en güzeli insanın duygu dünyası ve psikolojik analizlerini ustaca yapmış olması. Ayrıca dönemin sosyolojik özelliklerini de oldukça yalın bir şekilde sunuyor okuyucuya.