Ayağınıza Kudüs gücü gelsin
2024 2. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2024 11:26
Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün karşınıza Abdullah Galib Bergusi’nin “Yoldaki Mühendis 2 Yaşayan Şehit” adlı kitabı ile geldim. İlk kitabını 2023 yılının son ayında okumuş ve çok etkilenmiştim. Hemen ikinci kitabını da aldım ama okumak yeni yıla nasip oldu. Gazze ve Kudüs okumalarımı, İsrail terör devletinin Gazze’ye ve Kudüs’e karşı saldırılarının son aylarda artması ile sıklaştırmıştım. İsrail ve işbirlikçilerine karşı sert ve kararlı tutumumu her ne kadar eylemsel olarak çok fazla devam ettiremesem de (boykot hariç herkesi boykotu davet ediyorum. Başta devletimizi !) zihnimin duvarlarını, İsrail ve diğer siyonist devletlere ve yardakçılarına karşı sağlam tutmaya kararlıyım. Bu yüzden Yoldaki Mühendis kitabı benim ve benim gibi düşünenler için biçilmiş kaftan. Yoldaki Mühendis kitabının birinci ve ikinci kitabında, İsrail zindanlarında esir olan Kassam komutanı Abdullah Galib Bergusi’nin Kudüs ve Gazze’ye karşı hayat görüşünü,direnişini konu alıyor. İki Kitapta da neden bu davanın içinde olduğunu, neden bizlerinde bu dava da olmamız gerektiğini anlatıyor. Bu kitabında yine ilk kitabında olduğu gibi gördüğü işkencelerden, sürekli yer değiştirdiği hapishanelerden ve kaldığı hücrelerden de bahsediyor. Diğer kitabından farklı olarak yazdığı bu yazıları,şiirleri nasıl dışarı çıkardığına da detaylı olarak bizlere anlatıyor. Kitabın son kısmında ise tavsiyeler,nasihatler,tehlikeler bölümü ile okuyanlara bazı tavsiye,nasihat ve tehlikelerden bahsediyor. İki çocuğunu,eşini,sevenlerini,maddi getirisi çok iyi olan işini ve daha birçok güzel şeyi bırakmak kolay değil. Dava insanı olmakta kolay değil. Kendini adamak ve bu yolda gözü kapalı gitmek herkesin harcı değil. Herkeste bu irade ve en önemlisi iman bulunmaz. Ne diyor rahmetli Nuri Pakdil; Yürü kardeşim. Ayaklarına bir Kudüs gücü gelsin. Amin inşallah.. Herkese bilinçli okumalar..
Yoldaki Mühendis 2 - Yaşayan ŞehitAbdullah Galib Bergusi · Ekin Yayınları · 20242,684 okunma