Klişe klasik kitapların dışına çıkmış , bir nevi psikolojik bir nevi hayattaki yerini felsefi olarak tanımlandırmaya çalışmış yazarımız bu eser ile .
Çalıştığımız ortamlarda, evlilik ortamında , sokakta , markette yaşamsal olduğumuz her ortamda karakterimiz kendini sorguluyor. En önemli unsur ise karakterde isim yok yani bu eseri okurken bir yönden de kendinizi sorgularken buluyorsunuz.
Neye göre değerliyiz . İş yerimizde başarılı değilsek yada yeteneğimizi keşfedemiyorsak ... Evliyiz ama eşimize göre yaşıyorsak... Yemeğin bile yerken tuzlu olduğunu eşiniz tuzlu olmuş deyince farkına varıyorsak...
Konular düşündürücü kurgusal olarak anlatılmış ama yaşadığımız dönemde bulunduğumuz her ortamda aynı durumları yaşıyoruz. Amacımız nedir ? Yaptığımız işte mutlumuyuz? Ruh eşine sahip miyiz? Yeteneklerimiz neler ? Yazarımız anlattığı kurguya da biraz mizah yönünü ekleyince kısa ama etkili bir eser ortaya çıkartmış.
Bir taraftan keyifli bir anlatım hoş bir okuma yapmak bir taraftan kendinizi bulmanız için size yardımcı olacak bu güzel eseri okumanızı tavsiye ederim.