···Okunma: 10 Şubat 2024 16:42 Şimdi... Nereden başlasam bilemedim.
Çok garip bir kitap olduğuyla başlasam yeridir sanırım. Şu ana kadar fae zımbırtısının hep güzel yaratıklar için kullanıldığını okudum. Bu kitaptan sonra bu ırka nasıl bakacağım Allah bilir...
MacKayla, ablasının cinayetiyle birlikte hayatı her anlamda değişen genç bir kadın. Polisler cinayete dair hiçbir şey bulamayınca, kızımız yüz yüze görüşmenin onları daha fazla teşvik edeceğini düşünerek İrlanda'ya gidiyor.
Oldukça gerçekçi bir karakter olduğunu söylemem lazım çünkü "Bu olayı koca bir polis teşkilatı çözemediyse ancak ben ve üstün zekam çözer," demiyor. Kendi sorularına yanıt bulmak ve bürokrasinin nasıl işlediğini bildiğinden Dublin'e gidiyor.
Buraya kadar gayet sıradan bir ilerleyişi vardı. Hatta fantastik bir roman gibi değil de bir nevi polisiye okuyor gibiydim.
Derken sahne değişmeye başladı. Karanlıkta hareket eden gölgeler, güzel insanların ardındaki çirkin yaratıklar ve sislerin ardında kalan bir kitapçı...
Jericho Barrons bu seriyle birlikte oldukça dikkat toplayan bir karakter ama bu ilk kitapta ben kendisine sinirlenmekten başka güçlü duygular hissedemedim. Ah, bir de çok güldüm. Sonlara doğru.
Jericho ve Mac'in karşılaşmaları, konuşmaları komikti. Kitap, Mac'in bir günlüğü gibi. Olayları okuyucuya anlatıyor ve "Sizi sıkmayayım, Sonra zaten ayrıntılara gireceğim," gibi bir dili var. Benim hoşuma giden bir ayrıntıydı. Kendimi bizzat Mac ile karşı karşıya oturuyormuş gibi hissettim.
Olayların heyecanı düşmüyor ve bir hayli hareketli bir roman. Sıkılmıyorsunuz. Bu güzel bir artı. Ancak çok fazla yabancı terim var ve birden bunların bombardımına tutulmak kafa karıştırabiliyor. Bir de Mac'in bu yaratıklar ve dünya için kendince uydurduğu isimler var (bknz: çok ağızlı şey).
Pratik mi? Evet. Havalı mı? Meh~
Seriye devam edeceğim çünkü kalite akıyor, orası kendini çoktan belli etti.
Ayrıca bu Jericho Bey'in havasını da çözmek istiyorum. Eyvallah, seksi bir bey ama seksi olmakla iş bitmiyor. Duygu var mı diye de bakacağım. Umarım vardır.
Fantastik, gizem ve hafif bir korku sevenlere tavsiyemdir.