Ateş Serisi #1

Orijinal Adı:
Darkfever

2023 155. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2023 11:46
MacKayla Lane; ailesi ile kendi halinde yaşayıp, barmenlik yapan oldukça güzel bir genç kızdır. İrlanda'ya üniversite eğitimi için giden ablası Alina'nın, korkunç cinayetinin haberi, Mac'in ailesinin hayatını yerle bir eder. Korkunç bir şekilde ölen ablasının katilleri bulunamaz ve polislerinde soruşturmayı kapattığını öğrenen kızımız hoppp tası tarağı toplayıp, hiç bilmediği İrlanda'ya ablasının katillerini bulmaya gelir. Ablasının ölmeden önce bıraktığı mesajda bahsettiği kelimenin ne olduğunu sorduğu ilk anda kendini bir çıkmazın içinde bulur ve bugüne kadar yaşadığı hayatın kocaman bir yalan olduğunun farkına varır. Tesadüf eseri kitap evinde tanıştığı Jericho Barrons ile de ayrılmaz ikili olurlar. Ve bugüne kadar varlıklarından haberdar olmadığı bir sürü korkunç yaratığın kol gezdiği bu şehirde hem hayatta kalmaya çalışıp hem de ablasının katilinin peşine düşer. Barrons da kimsenin yerini bilmediği yanından geçse bile algılayamadığı bir kitabın peşindedir. Ve bu kitabı bulması için Bayan Lane'e ihtiyacı vardır. Çünkü Mac o kitabı hissedebilen nadir kişilerdendir. Hem Sidhe Kahini hem de bir Null'dur. Dışarıda kol gezen insanlık için büyük tehlike teşkil eden Fae'lerin gerçek yüzünü görme ve onları dondurma gücüne sahiptir. Yabancısı olduğu bu yeni dünyada Barrons'a ne kadar güvenebilir ve ölmeden hayatta kalma şansı nedir? Yine bilmem kaç yaşına gelmiş ama yeteneğinden haberdar olmayan saf mı saf bir kızımız var. Ve onca gördüğü ve yaşadığı şeye rağmen hala bi inkar aşamasında. Ve çok konuşuyor. Genel olarak kitabı sevdim. Sadece ilk kitap olduğu için bir sürü öğrenmemiz gereken bilgi biraz kafa karışıklığı yaratıyor ama yine de kolay okunan bir kitaptı. Kadınların güzelliğini yavaş yavaş çalan Gri Adamlar, insanlar ile beslenen Gölgeler, birbirinden çirkin
Kitap Yorumu
Bir Şeye Girdik Ama Hayırlısı
2024 14. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2024 16:42
Şimdi... Nereden başlasam bilemedim. Çok garip bir kitap olduğuyla başlasam yeridir sanırım. Şu ana kadar fae zımbırtısının hep güzel yaratıklar için kullanıldığını okudum. Bu kitaptan sonra bu ırka nasıl bakacağım Allah bilir... MacKayla, ablasının cinayetiyle birlikte hayatı her anlamda değişen genç bir kadın. Polisler cinayete dair hiçbir şey bulamayınca, kızımız yüz yüze görüşmenin onları daha fazla teşvik edeceğini düşünerek İrlanda'ya gidiyor. Oldukça gerçekçi bir karakter olduğunu söylemem lazım çünkü "Bu olayı koca bir polis teşkilatı çözemediyse ancak ben ve üstün zekam çözer," demiyor. Kendi sorularına yanıt bulmak ve bürokrasinin nasıl işlediğini bildiğinden Dublin'e gidiyor. Buraya kadar gayet sıradan bir ilerleyişi vardı. Hatta fantastik bir roman gibi değil de bir nevi polisiye okuyor gibiydim. Derken sahne değişmeye başladı. Karanlıkta hareket eden gölgeler, güzel insanların ardındaki çirkin yaratıklar ve sislerin ardında kalan bir kitapçı... Jericho Barrons bu seriyle birlikte oldukça dikkat toplayan bir karakter ama bu ilk kitapta ben kendisine sinirlenmekten başka güçlü duygular hissedemedim. Ah, bir de çok güldüm. Sonlara doğru. Jericho ve Mac'in karşılaşmaları, konuşmaları komikti. Kitap, Mac'in bir günlüğü gibi. Olayları okuyucuya anlatıyor ve "Sizi sıkmayayım, Sonra zaten ayrıntılara gireceğim," gibi bir dili var. Benim hoşuma giden bir ayrıntıydı. Kendimi bizzat Mac ile karşı karşıya oturuyormuş gibi hissettim. Olayların heyecanı düşmüyor ve bir hayli hareketli bir roman. Sıkılmıyorsunuz. Bu güzel bir artı. Ancak çok fazla yabancı terim var ve birden bunların bombardımına tutulmak kafa karıştırabiliyor. Bir de Mac'in bu yaratıklar ve dünya için kendince uydurduğu isimler var (bknz: çok ağızlı şey). Pratik mi? Evet. Havalı mı?
Fantastik Edebiyat
2022 145. kitabı
MacKayla Lane, evde tek başına ailesinin tatilden dönüşünü beklerken telefonunu suya düşürdü. Telefonunda Dublin'de üniversite okuyan ablasının son mesajı olacaktır. Son mesaj mı? Öldürülen ablasının garip bir sesli mesajı yüzünden Dubline'e uçup kapanan davayı bizzat kendi araştıracaktır. Bu sıradan bir ölüm mü? Her şey bir kitapçıya girmesiyle başladı. Tek bir soru vardı; ablasının ona söylediği tek bir kelimeydi. Şi-sa-du 'nun anlamını öğrenmek için Jericho Barrons ile yolları kesişir. Fantastik bir evrende mitolojiden perilere, melunlardan vampirlere, gölgelerden cinlerle dolu bu karanlık yolda Mac'in aslında gizli yeteneklerini keşfetmek oldukça güzeldi. Giriş kitabı olarak değerlendirilirse serinin devamını oldukça merak ettim. Yıllar önce okumuştum ama sanırım kitabı oldukça unutmuşum. Fae evreni oldukça mistik bir alem ve inanın bu dünyaya adım attığınızda tıpkı Mac gibi çıkmanız oldukça güç olacak. Yetişkin içerikli olduğu için genç okuyucuların dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. #karanlıkateş #darkfever #karenmariemoning #artemisyayınları
Fantastik
2024 1. kitabı
Uzun bir serinin ilk kitabından merhaba!.. Bu seriye başlamadan önce biraz üşendim. Ancak aylar süren tembelliğin ardından nihayet ilk kitabı aldım ve şeytanın bacağını kırdım. Kitabın konusuna gelirsek, ablasının şüpheli ölümü sonucu kalkıp Amerika'dan, Kelt kültürünün yoğun yaşandığı bir ülke olan İrlanda'ya giden bir kızımız var. Bu yaşa kadar 'özel' biri olduğundan habersiz yaşayan Mac isimli kızımız, keşfettiği yeni dünya ile bir dolu yaratık ve canavarla yüzleşir. Tabi ona yardım eden bir adet Jerrico isimli ne olduğu belirsiz bir erkeğimiz de vardır. Bu kitap için konuşursak, beni içine alan bir erkek karakter olmadı. Eğer yaratık dolu, bir aksiyon romanı okumak istiyorsanız bu seriye göz atabilirsiniz. Giriş kitabı olmasına rağmen iyi bir başlangıç yapmıştı. Benim sevmediğim tek kısım, olayların bu dünyada değil de başka bir dünyada geçmesini arzu ederdim. Okunması daha merak uyandırıc olabilirdi.
2024 13. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2024 21:29
Geldik en sevdiğim fantastik serinin bilmem kaçıncı kez okuduğum ilk kitabının yorumuna Ama tabi yeni baskısı ve yeni çevirisiyle ilk kez okumuş oldum Diğer baskısıyla arasında epey fark vardı sanki. Bu çeviri daha anlaşılır daha iyi geldi bana Kitap için kendi özel yorumuma gerek yok diye düşünüyorum ki zaten yıllarımın favori serisi. Her kitabını ayrı seviyorum Ve her kitabıyla çıtayı, heyecanı, aksiyonu daha da katlayarak ilerliyor Yine de uzun bir serinin ilk kitabı olmasına rağmen çok güzel bir başlangıç kitabı olduğunu düşünüyorum . Konusundan biraz bahsedeyim. Kızımız Mac, toz pembe bir hayat yaşarken bir gün aldığı bir telefon ile hayatı tamamen değişir. Dublin’de ünv. de okuyan çok sevdiği ablası öldürülmüştür. Ve bunun nasıl olduğu hakkında hiçbir delil vs. olmadığı için Dublin polisi dosyayı çözülmemiş vakalar bölümüne devredileceğini bildirince Mac bu işin peşine kendisi düşmeye karar verir. Tam da o anda bozulan telefonunu yenilediğinde ablasından bir çok sesli msj geldiğini ve inanılmaz şeyler söylediğini duymuştur. Mesajda özellikle bir kelime var ki ablası onun bulunması gerektiğini söyler. Bu kanıtlarla Dublin’e giden Mac’in yolu Barrons Kitap ve Biblolar dükkanına düştüğünde gizemli Jericho Barrons ile tanışır ama keşke tanışmasaymış, çünkü bu pembelere bulanmış masum kız çok tehlikeli bir kitabın ismini telafuz ettiğinde Barrons onun yaşama şansının çokta fazla olduğunu düşünmez ve onu evine dönmesi için tehditle karışık uyarır. Ama gelin görünki kızımız ablasının katilini bulmayı kafaya koymuştur. Bu durumdan sonra Barrons onun ne olduğunu keşfeder. Mac, bir sidhe-kahini’dir ve özel yeteneklerinin yanı sıra herkesin aradığı Sinsar Dubh kitabını da hissedebiliyordur. Mac, nasıl bir dünyada olduğuna ve ne olduğuna inanmakta zorlansa da dışarıda
2022 9. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2022 23:17
Karanlık Ateş - Karen Marie Moning // Kitap Yorumu (Spoiler içermez.) Kitaba puanım: 10/10 Yaş sınırı: 18 yaş ve üstü Merhabaa, Artemis Yayınları'nın yeniden basmaya başladığı Ateş Serisi'nin ilk kitabının yorumuyla geldim. Şey, Artemis Yayınları... LÜTFEN ACELE EDİN, İKİNCİ KİTABA ACİL İHTİYACIM VAR!! öhöm* Tam benim kalemim, sürükleyici ve nasıl beceriyorsa hem fantastik hem de gerçekçi olmayı başaran bir kitap. Karakterlerin hiçbiri mükemmel değil. Kızımız bir barbie bebek gibi, görüp görebileceğiniz en feminen karakterlerden biri, dünyayı kurtarmak gibi bir derdi yok, dış görünüşüne aşırı bağlı ve biraz sığ biri. Ama bu aslında yazarın bir oyunu! Kendisine saygıyla eğiliyorum. Yazar, karakterleri gerçekçi yapmak istemiş, saçma sapan bir şekilde korkusuz ve güçlü karakterler değil, kusurlu insanlar yaratmak istemiş. Bu kusurlu insanların her şeye rağmen ellerinden geleni yapmak zorunda kalışları, bunu kabullenişleri... Özellikle baş karakter MacKayla'nın karakter gelişimine şahit olmak mükemmel bir şey! Kitap sanki benim için yazılmış gibi. Tam olarak fantastik bir kurgudan beklediğim hızda ilerliyor. Ne olduğunu, nasıl o noktaya geldiğimizi anlayamayacağım kadar hızlı değil, yine de her sayfa ayrı bir merak uyandırıcı ve akıcı. Yazar sanki MacKayla'ymış da onun ağzından geçmişi anlatıyormuş gibi yazmış. Bazı yerlerde araya girip "Sadece 26 saat sonra elimin kana bulanacağını bilemezdim." gibi cümlelerle, birkaç sayfa ileriden ipuçları veriyor ve siz okumayı bırakamıyorsunuz! Bayıldım. Hem yazımına, hem akış hızına, hem birden bilgiye boğulmak yerine o dünyanın içine sindire sindire dalmış olmamıza... Yetişkin, fantastik ve romantik (şimdilik romantizm az) bir kitap arayanlara kesinlikle öneririim! Keyifli okumalar güzel
Karanlık Ateş
2024 17. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2024 02:58
Kitabı 3 saatte bitirdim. Çok akıcıydı. Bu seriyi çok merak ediyordum. Ama bir türlü okumak nasip olmadı. Çünkü ya kitabın baskıları yoktu. Ya benim zamanım yoktu. Ama ben dünyasına düştüm. Mackayla karakterini şimdiden çok sevdim. Kitabın dünyasını, evreni çok sevdim. Barrons karakterini ilk kitaptan sevdim. ( çok sevdiğim bir arkadaşım barrons sen seversin sevmesen gözüme gözükme dedi)Ben ne yaptım tabi ki de sevdim. Hatta ilk kitapta sevmeyebilirsin onun değeri daha sonra anlaşıyor dedi. Ben direk sevdim. İlerleyen kitaplarında favori erkek karakterimle girer büyük ihtimalle. Şimdi ben hemencecik ikinci kitaba başladım. Onu bittiği gibi 3 kitaba başlıyorum
2024 Okuma Raporları
2024 9. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2024 00:00
Karanlık Ateş, yorumlarının iyi olduğu ama benim elimde sürünen bir roman oldu. Uzun bir serinin ilk kitabı olması sebebiyle evreni tanıma konusunda başlangıç seviyesinde bir giriş kitabıydı tabii ki de. Ancak yazarın anlatım biçiminden olsa gerek kitabın içine zor girdim. Ablasının bir cinayete kurban gitmesinin ardından İrlanda’ya giden Mac, kendini çok farklı yaratıkların olduğu bir şehirde bulur. Konusu bu şekilde olduğu için ilgimi çekmişti. Ancak Mac’in oje rengine kadar söyleyen yazar bazı olayları anlatırken daha yüzeysel yazmış gibi geldi bana. Evrenki yaratıkların tuhaf biçimleri de hayal gücümü zorladı diyebilirim :D. Seri 12 kitap diye biliyorum ama yazar bu konuyu nasıl bu kadar uzatmış gerçekten merak ediyorum.
Fantastik Edebiyat
Puan vermedi·312 syf.·
2025 23. kitabı
Okudum ve o kadar beğendim ki. Basım tarihi eski olmasına rağmen kitap çok akıcıydı bence bunda çevirinin başarısının da etkisi vardı. Konuyu saptırmadan karakterlerin bazen bazı söyledikleri şeylere, espri bile yapmamalarına karşın, o kadar güldüm ki. Kesinlikle okunması gereken bir kitap ve seriyi tamamlamayı düşünüyorum.Kesinlikle tavsiye ederim.
2024 10. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2024 14:23
"Sizi ölüme terk edemem. Bu benim vicdanıma sığmaz." "Senin vicdanın yok ki Barrons." "Hakkımda hiçbir şey bilmiyorsunuz Bayan Lane." Ateş serisi fantastik kitaplarda benim ve Vuhuu kızlarının bir numarasıdır. Grubumuzun simgesi bile Barrons'tur o derece Yıllar önce seriyi okuyup, özlediğimde sevdiğim sahneleri tekrar açar okurdum. İlk üç kitap başka bir yayınevinden çıkmış ve basımı olmadığı için seriyi okuyamayan birçok arkadaşım vardı. Artemis Yayınları sayesinde seriyi artık rahatlıkla okuyabilirsiniz. Serinin yorumları taraflı olacak çünkü bu kadar güzelini okumadınız Bu kadar övdüğüm serinin ilk kitabı #karanlıkateş ten bahsedeyim size. Amerika'da ailesiyle pembe dünyasında yaşayan MacKayla, Dublin'de okuyan ablasının ölüm haberi ile yıkılır. Cinayete kurban giden ablasının yetkililer tarafından dosyasının kapatıldığını öğrenince ailesinin tüm itirazlarına rağmen soluğu İrlanda'da alır. Ablasının ölmeden önce bıraktığı sesli mesajlar onu farklı yerleri araştırmaya iter. Dublin değişik bir şehirdir. Kafede otururken gördükleri, şehrin sokaklarındaki farklılıklar Mac'i tedirgin eder. Oteline giderken başka yollara sapar ve karşısına çıkan kitapçıya girer. Ablasının ona söylediği şey Şi- sa- du'nun anlamını öğrenmek isterken Jericho Barrnos ile tanışır. Mac böylelikle Fae dünyasına adım atmıştır. Barrons yıllardır aradığı şeyi Mac'ten duyunca onun bir şeyler bildiğini düşünür. İlk kitap biraz durağan gelebilir size. Ama asla pes etmeyin. Her kitap birbirinden heyecanlı ve gizemli. Yazarın kalemine hayranım. İlk kitap da okuduğunuz bir sahne üçüncü kitapta karşınıza çıkabilir. Yani seriyi okurken çok dikkatli olmalısınız. Seriyi gözüm kapalı öneriyorum.

Karen Marie MoningYazar · 20 kitap
Karen Marie Moning, 1964 yılında Cincinnati, Ohio'da Anthony R. ve Janet L. Moning çiftinin kızı olarak doğdu. Toplum ve hukuk lisans derecesi ile Purdue Üniversitesi'nden mezun oldu. Tam zamanlı bir yazar olmadan önce, barmen, bilgisayar danışmanı ve sigorta uzmanı olarak çalıştı.