Ateş Serisi 6

Orijinal Adı:
Iced
Sıralamalar

2019 7. kitabı
Yan kitap olan Buz'a çok önyargılı başladım.Sebebi ise bence haksız yapılan eleştirilerdi.Ben çok severek ve eğlenerek okudum.Dani'in o kendini begenmiş halleri beni benden aldı.Diğer kitaplarda öyle çok içime sinmeyen karakter bu kitapla gönlümde taht kurdu diyebilirim.Dani son derece zeki ve özgüveni yüksek bir karakter.Yaşadıgı şeyler onu hayatın karşında silik bir karaktere dönüstürmemiş ki ben bunu çok sevdim.Diğer muhtesem karakterimiz Ryodan'ı bu kitapta daha çok tanıyıp daha çok sevdim.O taviz vermeyen halleri,kara mizahı kesinlikle okumaya değerdi.Umarım 14 yaşındaki bir çoçuğun aşkını okumuyorumdur dedim neyseki öyle değildi.Bence son derece güzeldi.İyiki olumsuz yorumlara aldanıp kitabı es geçmemişim.Zaten çoğu kisinin beğenmediğine bayılan aykırı bir kişiliģim var:p
BuzKaren Marie Moning · Artemis Yayınları · 2015260 okunma
50 sayfadan sonrasını okumayı yüreğim kaldırmadı açıkçası ve hiç sevmediğim halde bir kitabı yarım bıraktım, hemde en sevdiğim fantastik serilerden biri olan Fever serisinin bir kitabını. Serinin başından beri Dani'yi sevmem, Rowena'yı bile sevdiğim oldu hatta çirkin yaratıkları ama Dani'yi hiç sevmemiştim. Aslında bu kitabı da bu yüzden okumayacaktım ama bir an okumak istedim ve başladım, keşke başlamasaydım. Dani dışarıdan itici ise iç dünyasında bunun on katı itici imiş. Yazarın güzelim seriyi ergen psikolojisi ile bozmasına ne denir fikrim yok açıkçası. Neyse bunlara katlannıyorum derken kitapta pedofiliyi andıran bir aşka da rast gelince bıraktım. Spoiler!! Christian 25 yaşlarında Dani 14! ve o adam bu kızdan hoşlanıyor! Spoiler bitti!! Daha fazla dayanamadım, ileride ne olacak bilmesem de görmeyi istemedim. Bunu yapmamalıydın Moning.
Ateş Serisi #6
2025 31. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2025 17:12
Dani.. fazlasıyla sıkıcıydı. Ayrıca yazar da iki karakteri bir yazamıyor mu kitap kurgusu macle başladı ama 2 3 yerde adı geçti hiçbir olayı yoktu saçma buldum. Bu yüzden bıraktım herhalde bu kitaptan sonra. Hemen diğer kitaba da geçtim ama o da Barrons gözünden galiba aynı olayları bir daha anlatıyor böyle giderse o da sıkıcılığını devam ettirecek. Bilmiyorum. Bence bıraksaydı da 5.kitapta kalsaydı. Herşey tadında güzel diye düşünüyorum neyse bu kitap buzla ilgiliydi son 70 sayfaya kadar bomboştu sona doğru 2 satır heyecan verdi sonra herşey çarçabuk bitti. Fazla zorlama olmuş beğenmedim açıkçası.
2018 18. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2018 00:00
#atesserisi nin altıncı kitabı olan #buz u nihayet bitirmiş bulunmaktayım. Rahatsızlığımdan dolayı biraz fazla dolandı elimde ama olsun... Bu kitapta baş roller değişti ve karşımızda Mac yerine Dahi "Mega" O'Malley' i, Barons yerine de Ryodan'ı, Dancer'ı, Christian'ı bulduk. Altıncı kitaba kadar hep Mac'in gözünden gördük olayları bu sefer anlatan da anlatım da değişmiş olunca biraz tedirgin oldum açıkçası. Çünkü anlatan karakter değişince çok ısınamıyorum diğerine alıştığım ya da benimsediğim için. Neyse ki korktuğum olmadı 'buz' kitabında. Hiç yabancılık çekmedim Dani'nin anlatımına, karakterler arası bu yumuşak geçiş için bir kez daha sevdim yazarı... Biraz kitaptan bahsedersek eğer Karanlık Kralı hapsetmiş, kitabı nihayet ortadan kaldırmıştık ama bu sefer başka sorunlar var. Şehir bir buz tabakası altında kalmaya başlıyor ve süper güçleri olan Dani diğerleriyle birlikte bu gizemin peşine düşüyorlar. Sonuç olarak yepyeni bir Kral'ımız ve hiç hesapta yokken ortaya çıkan bağırsaklardan örgü ören bir Kırmızı Cadı'mız oluyor. Kraldan kurtulmak için birbirinin varlığına dayanamayanlar bile birlikte çalışmak zorunda kalıyorlar, şimdilik başarılı oldular gibi ama karanlık tarafta kralların işi pek belli olmuyor. Sanki diğer kitapta bir sürpriz olabilir gibi...
2018 1. kitabı
Bu kitapta Mac'in değil de Dani'nin anlatıldığını gören bir çok kişi kitaba ön yargılı bakıyor veya okumak istemiyor. Yalan söylememek gerek ilk başta ben de alıştığım ve sevdiğim ana kahramanlar yerine başka bir kahramanı okumaktan hoşnut olmadım ama kitaplarda sabretmek gerekir ben de sabrettim ve aslında ne kadar güzel bir kitap olduğunu serinin geri kalanı gibi sürükleyici olduğunu gördüm.
2021 65. kitabı
Yorum yapan çoğu kişi gibi Dani'ye hiçbir zaman gıcık olmamıştım. Ilk kitapları okurken bile sevmiştim onu. Evet aşırı ukala, tek doğru kendi sanıyor. Bu kitapta da farklı değildi. Ama onun aslında bir çocuk olduğunu ve görmemesi gereken bir çok durumla karşı karşıya kaldığını unutmamak lazım. Bu kitapta geçmişini de öğrendik. Ben onun davranışlarını kendini koruma iç güdüsü olarak görüyorum. Tıpkı Mac'in pembe giymesi gibi. Üstelik bu kitapta bir de içindeki diğer kimliğin izlerini gördük ve bu beni daha da meraklandirdi. Kitap serinin önceki kitaplarından sıkıcı ilerledi kabul etmeliyim. Ama bence bunun nedeni beş kitap sonra farklı karakterlere alışmaya çalışmaktan oldu. Bence güzel bir geçiş kitabı olmuş. Farklı karakterler okumak sonraki kitaplarda da hazırlık olmuş. Tek sorun Mac ve Barrons'un kayıp olmasıydı. Bu kadar şey olurken ortalarda olmamaları saçma geldi bana.
2018 7. kitabı
Benim için çok özel bir yazarın ve çok özel bir serinin devam kitabı niteliğinde olan Buz elime geçtiği andan itibaren heyecanım dinmedi. Kitabı okurken bir yandan keyif alırken bir yandan da bir kaç
2018 22. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2018 00:00
Bu seriyi seviyorum. Ama her nedense Buz'u o kadar da sevmedim. Kitap,Dani'nin bakış açısından anlatılıyor. Barrons'un arkadaşlarından biri olan Ryodan;Dani'yi büyülü bir anlaşmayla kendisine bağlar. Dublin şehrini tehdit eden gizemli bir olay vardır ve ikisi de "süper" hızlı olduklarından bu işi birlikte yapmak zorundalardır. Dani henüz on dört yaşında ve geçmişte yaşadıklarından ötürü özgürlüğüne çok düşkün. Bu yüzden her yaptığını Ryodan'a söylemek zorunda kaldığı için ondan hiç hoşlanmıyor. Sırf onu delirtmek için bazen başına buyruk davranıp, ortalığı karistirdiginda bile Ryodan'dan kurtulamıyor. Tüm bunların haricinde Dani'nin etrafında henüz küçük olmasına rağmen ona ilgi duyanlar da mevcut. Hepsi zamanının gelmesini beklibekliyor olsa da serinin devam kitaplarında Dani'nin nasıl bit değişime uğrayacağını çok merak ediyorum. Ne kadar mega olsa da :') ... çok konuşuyor olması ve başına buyruk davranması sinirlerimi bozdu. Onun haricinde kitap iyiydi. *^_^*
2017 36. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2017 00:30
Kitap, harikaydı. Gölge Ateşi'ne yaptığım yorumda: sanki bu kitap son kitaptı ama genel olarak bakarsak, diğer kitaplar için çok malzeme çıkar, demiştim. Ama benim beklediğim malzeme bu değildi. Buz
2017 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2017 00:00
Kitabı çok fazla sevemedim. Genel hatlarıyla bakınca önceki 5 kitaptan çok farkı yoktu. Buz, Dani'nin ağzından anlatılıyor. Bu kitapla yazarın Dani karakterinin ruhsal gelişimini anlatmayı amaçladığı ve karakteri okura daha fazla sevdirmeye çalıştığı yönünde bir teorim var

Karen Marie MoningYazar · 20 kitap
Karen Marie Moning, 1964 yılında Cincinnati, Ohio'da Anthony R. ve Janet L. Moning çiftinin kızı olarak doğdu. Toplum ve hukuk lisans derecesi ile Purdue Üniversitesi'nden mezun oldu. Tam zamanlı bir yazar olmadan önce, barmen, bilgisayar danışmanı ve sigorta uzmanı olarak çalıştı.