Beş kitaplık serinin üçüncü kitabına kadar ne kişi bağlantıları ne de olay bağlantıları kurabiliyorsunuz. Barrons tam bir muamma zaten kimi zaman iyi adam gibi gelirken kimi zaman emin oluyorsun karanlık tarafta olduğuna. Yazarımız çok güzel ters köşe yapıyor bir hafta gibi sürede bütün seriyi bitirdim ve üzerinden epey zaman geçti ama hala net bir şekilde anımsıyorum detayları. Keyifli okumalar.
İntikam AteşiKaren Marie Moning · Epsilon Yayınları · 2012569 okunma
3. kitabı da bitirdim. açıkçası aşkın azlığı ve olayların uzunluğu sıkıcıydı. evreni ve barrons un ne olduğunu merak ettiğim için okudum. Yani kitap akıcı ama yarısından sonra atlaya atlaya okudum çünkü asıl olay yerine yan olaylar çok sıkıcı gelmeye başladı.
Kesinlikle çok daha kısa olabilecek bir kitap, kendimi 2 saatlik dizi izliyor gibi hissettim. kitap olayın ortasında bitiyor. 2. kitapta öyle bitmişti yani 1,5 sayfada anlatılacak ve yeterli de olacak olaylar detaylı 7,8 sayfa anlatılıyor ve bu beni bunalttı.
aslında seriyi burada bitirecektim fakat 4. kitabın ilk 10 sayfası beni sardı çok can sıkıcı olmazsa okuyacağım çünkü yine tarif edemeyeceğim bir akıcılığı var.
İNTİKAM ATEŞİ / KAREN MARIE MONING
Vay canına şu an fena halde şoktayım.Kan Ateşinde olduğu gibi bu kitapta da Mac ve diğerleri Sinsar Dubh’u arıyor.Kendisi kitap görünümlü bir canavar.İnsanları yönetebilen onlara istediğini yaptıran bir yanı var ve kimi isterse ona kitabı( kendisini) aldırıyor ve Dublin’de önü alınamayan cinayetler silsilesi yaşanıyor.Mac bu cinayetleri takip ederek izini sürmeye çalışıyor ve bu uğurda peşinden ayrılmayan dedektifle iş birliği içine giriyor.Tabi biraz hileye başvurarak bunu yapıyor ama cidden fena taktikti.Başka türlü şehirde gezen insan görünümlü melunların ve insanların göremediği diğer yaratıkların varlığına asla inanmazdı.Öte yanlar Mukaddes prens Vlane bir yandan Barrons öteki yandan Sihde kahinleri başka bir yerden he unutmadan Lord Master ayrı bir yerden Mac’in peşinde kitabın (Sinsar Dubh) izini sürüp kendilerine getirmelerini istiyorlar.Kız resmen cehennemin ortasına düştü.Herkes bir yerden çekiştiriyor.Ama Mac’de az değil hepsine ayrı oynuyor resmen.Lord Master hariç diğerleriyle iş birliği içinde ama onlara da doğru bilgileri tam olarak vermiyor.Çünkü hiç birine tam olarak güvenmiyor.Kardeşi Alina’nın düştüğü hataya düşmek istemiyor haliyle oldukça temkinli hareket ediyor.Açıkçası yarısını geçtikten sonra biraz sıkılmaya başlamıştım.Hep aynı olay etrafında döndüğünü düşünmeye başlamıştım.Kitabın peşindeler izini buluyorlar Mac hepsini yanlış yönlendiriyor, Vlane yani Fae Prens ile sürekli egzotik yerlerde güneşlenip bir yandan da sorulara cevap arıyor, Barrons’dan kendini geliştirmek adına dersler alıyor falan sürekli bu döngüde olunca birde çok fazla bir bilgi edinimi de olmayınca sabırsızlanmaya başlamıştım.Taki o finale kadar.Son sayfalar öyle dorukta öyle heyecanlıydı ki o başta döngü dediğim yerleri unuttum
Geçiş kitabıydı. Olaylar birbirini çok tekrar etti ve sıkıldım. Barrons'un ne olduğunu tahmin etmekle birlikte gereksiz gizemi beni bunalttı. Üçlü seks kısmı ise çok cüretkardı ve tek olay buydu.
İşlerin iyice karıştığı ve Barrons’un ise hem daha acımasız hem de daha kıskanç olmasını okumak keyifli.
Mac’ın bazı hareketleri hem çok hoşuma gidiyor hem de çok sinirimi bozuyor.
Kitabı elime aldığım gibi birkaç saat içinde bitirdim, hem akıcı hem de merak dolu devam ediyor. Kitabın sonu öyle bir yerde bitti ki… Gölgeler sizden gerçekten nefret ediyorum.
Serinin devamında ne olacağını açıkcası çok merak ediyorum.
Sonuna şok oldum gerçekten. Serinin son 2 kitabı nasıl devam edecek merak ediyorum. Yayınevi değişikliği olduğu için devamını bir iki hafta sonra okuyacağım.
İntikam AteşiKaren Marie Moning · Epsilon Yayınları · 2012569 okunma
Serinin bu kitabında sonu öyle bir yerde bitti ki hemen 4.kitaba başlayacağım.ya mac ya burada sana çok üzülmüştüm ama barrons 4de yanında olacak ya ona çok memnunum.
Faefever/İntikam Ateşi - Karen Marie Moning // Kitap Yorumu
[Spoiler içermez.]
Seri ismi: Ateş Serisi/Fever Series (3. Kitap)
Kitaba puanım: 10/10
Yaş sınırı: 18 yaş ve üstü
Ateş Serisi'ni okurken sıkılabilen insanların olduğunu öğrendim ve o kadar şaşırdım ki, bu şaşkınlığı uzun süre üstümden atabileceğimi sanmıyorum. Seri gerçekten çok gizemli, merak uyandırıcı, sürükleyici, aksiyon dolu... Nasıl yani, nasıl? Bazılarının eksi bir yön olarak görebileceği tek şey, cevaplanmayan bir sürü soru olması ve seri ilerledikçe cevaplar bulunacağına, soruların daha da artması.
Bence bazı insanlar, halihazırda popüler olan çoğu fantastik kurguda olduğu gibi tüm problemlere hemen yanıt bulunmasına o kadar alışmışlar ki burada da gizemler bir anda çözülsün istiyor, bu sebeple sıkılıyorlar. Bana göre var olan bu gizemlerin çözülme hızı, hikayeyi çok daha gerçekçi kılmış ve kendinizi o dünyanın bir parçası gibi hissetmenizi kolaylaştırmış. Ayrıca bu serinin en aksiyonsuz kitabı bile yer yer beklentiyle titrememe sebep oldu. Ben daha ne diyeyim, nasıl anlatayım?
Ben görüp görebileceğiniz en sabırsız okuyuculardan biriyim arkadaşlar. Çok kolay sıkılırım. Ve de yavaş okurum. Sadece bir günde, tuğla gibi kitapları, aç kurtlar gibi çatır çutur yiyen arkadaşlarıma benzemiyorum ne yazık ki. Dolayısıyla bu seride en ufak bir durgunluk olsa inanın, yarım bırakırdım. Ama ben ne yapıyorum? Aralıksız bir şekilde tüm kitapları ard arda okuyorum. Çünkü kendimi DURDURAMIYORUM. Bu seri için Pri-Ya oldum, kurtarın! Ya da kurtarmayın, ben halimden memnunum. Keyifli okumalar güzel insanlar!
Not: Bu kitap, bazı fantastik okuyucularının rahatsız olabileceği şekilde, ahlaki olarak yanlış ve okuyucunun da psikolojisini etkileyebilecek bir olayla bitti. Dolayısıyla okumadan önce olabilecek en kötü
Üçüncü kitap üçüncü inceleme
Üçüncü kitap benim için bir çok sorunun cevabı olsa bile ilk iki kitaba göre (ki daha uzun olmasına rağmen) durağan geçti
Olaylara daha aşına olup karakterlere biraz gıcık olabilirsiniz en azından bana öyle oldu
Bu sondan sonra ne olacağını ne kadar çok merak etsem bile buna değip değmeyeceğinden şüphe etmeye başladım
Yine de merak duygum ağır basıyor sanırım.
İntikam AteşiKaren Marie Moning · Epsilon Yayınları · 2012569 okunma
Karen Marie Moning, 1964 yılında Cincinnati, Ohio'da Anthony R. ve Janet L. Moning çiftinin kızı olarak doğdu. Toplum ve hukuk lisans derecesi ile Purdue Üniversitesi'nden mezun oldu. Tam zamanlı bir yazar olmadan önce, barmen, bilgisayar danışmanı ve sigorta uzmanı olarak çalıştı.