Yaratılan her aşk ümitsizdir
2024 8. kitabı
Ahmet altan, öyle bir kitap yazmış ki, her okuyanın bu hikayede bir karakteri yaşayan taraf olduğu muhakkak. O yüzden tartışmaya çok açık olduğu ve kimin haklı olduğunu hiç bir zaman bilemeyeceğimiz bir kitap. Konusu kısaca; evli mutlu çocuklu bir ailemiz var. Aydan ve haluk çiftimiz. Aydan, apartmanlarından bir mimar ile tanışıyor ve o adama karşı koyamadığı arzular ile kocasını aldatmayı göze alıyor. Tabiki ilk başlarda basit gibi görünen bu arzu zamanla vahşi, acımasız ve haluk'un yerinde olmanızı istemeyeceğiniz türden bir hal alıyor. Bu süreç uzadıkça aslında aydan'ın, cem'e benzediğini konuşmaların zaman içinde değişiminden, insanlara bakışından anlıyoruz. ve bu devran nereye kadar böyle dönecek derken cem, aydan'ı bırakıyor. Aydan, yaşadığı bu ilişkide o kadar farklı hazlar, zevkler, heyecanlar yaşıyor ki, cem gittiğin de o boşluğu, komşularının evinden hırsızlık yaparak doldurmaya çalışıyor ve zamanla tabiki de hırsızlığa da alışıyor. Bir gün kapısına polislerin gelmesiyle ufak bir zerzeniş yaşayıp kocasına her şeyi itiraf ediyor. Çaresiz haluk, ne yapsın bir kadının açtığı yarayı bu yaştan sonra başka bir kadınla kapatamam diyip, aydanla ayrılmayı göze alamayıp, sıfırdan her şeye başlamalarını istiyor. O yarayı en kolay açanın kapatacağını biliyor. Konu olarak içinizi sıkacabilecek yer yer haluk'a çok üzülebileceğiniz bir kitap. Fakat insan psikolojisini, betimlemeleri ahmet altan o kadar güzel yapmış ki tek oturuşta bitirebildim. 1-2 sayfalık bir betimleme ya da analiz ile karşılaşmanız mümkün. çok sade akıcı bir dil ile yazıldığı için sıkılmayacağınıza emin olabilirsiniz.
AldatmakAhmet Altan · Can Yayınları · 20026,8bin okunma