·184 syf.····Okunma: 02 Şubat 2024 16:09 MIRILDANAN ÇOCUK KİTAP YORUMU
Bir ev kedisiyle özel bir çocuğun sıradışı arkadaşlığını anlatan o güzel kitap ile karşınızdayım.
#ilkgençtimaş yayınlarından bu güzel kitabı okuduğum için mutluyum. Çünkü konusu çocuklarda farkındalık oluşturma açısından güçlüydü.
Ev kedisi Pepe, sahipleri Anne,Baba ve Tato ile mutlu bir hayat sürerken apartmana yeni bir çocuğun gelmesiyle macera başlıyor.
Çocuk ile iletişime geçen Pepe, çocukta farklı bir şeyler hissediyor. Güvercin ve köpek ile iş birliği yapıyor Pepe. Adını Hayır koyduğu çocuğu yalnızlıktan kurtarmak için planlar yapıyor.
Çünkü "Hayır" odasında tek başına resimler çizen, hiç arkadaşı olmayan özel bir çocuk.
Fakat kitap ilerledikçe yalnızlıktan kurtulduğunu görüyoruz. Bu beni çok mutlu etti.
"Hayır" otizmli bir çocuk. Çevresinin bunu öğrenmesi ve saygıyla karşılaması, annesine destek olmaları beni mutlu etti. Keşke hayatta herkes bu kadar saygılı olmayı başarabilse...
Çocuklarımıza engelli bireylerle ilgili farkındalık oluşturması açısından başarılı bir kitaptı.
Ayrıca kitabın hikayesi de gerçek bir yaşam öyküsünü dayanıyor. Bu da gerçekçiliği arttırmış.
Ben bu kitabı sınıf kitaplığıma gönül rahatlığıyla eklerim ve öneririm