2024 2. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2024 00:26
𝐵𝒾𝓇 𝒦ış 𝒢𝑒𝒸𝑒𝓈𝒾 𝐸ğ𝑒𝓇 𝐵𝒾𝓇 𝒴𝑜𝓁𝒸𝓊- - İ𝓉𝒶𝓁𝑜 𝒞𝒶𝓁𝓋𝒾𝓃𝑜 -İꪀᥴꫀꪶꫀꪑꫀ Kitap, üst kurmaca bir roman. İkinci tekil şahıs anlatıcı ile başlayan eserde, belirli bir kurgu yok. Yazarın önemli olmadığı, metinlerin önemli olduğu anlatı türü olan postmodern edebiyatta yazar bazı tabuları yıkmak istemiş. Üst kurmacada okuyucu ve onun çevresinde edebiyatla haşır neşir olan kişiler var. Alt metinlerde ise on adet roman başlangıcının yarım kalışları ile yazar okuyucuya bir oyun oynuyor. Sonucu olmayan bir roman nasıl olur? Yazar okuyucusunun sınırlarını aşmasını hedeflemiş. Ya da bunun önemli olmadığını hissettirmeye çalışmış. Parça parça yazılan roman girişlerinde yazar, okuyucuyu kitabın içine koyarak aradan çıkmakla birlikte ara sıra kendini hissettirerek ben buradayım der ve okuyucuya müdahale eder. Bu durum yazarla bir sohbet ediyormuşum hissiyatı ile beni kitabın içine daha çok çekti diyebilirim. Postmodernizm edebiyatın en ilginç kitabıydı. Farklı bir deneyim oldu benim için. #dogadakitapokumakulübü Ocak ayı kitabımızı çok severek okudum. Sohbete katılan değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kitaplarla ve sevgiyle kalınız.
Bir Kış Gecesi Eğer Bir YolcuItalo Calvino · Yapı Kredi Yayınları · 20223,597 okunma