2024 17. kitabı
Göksenin Yıldırım’ı tanıyor musunuz? Kimdir, nedir, ne iş yapar mesela? Açıkçası ben #fink okuyana kadar bilmiyordum. F İ N K @murat_mentes__ in kalemini bildiğimden arka kapak bile okumadan almıştım bu kitabını. Yine çok iyidir zaten diye düşünmüştüm ki yanılmamışım aferin bana Okurken direk aklıma şu cümle geldi: Hayatımı yazsam roman olur! Elbet siz de duymuşsunuzdur bu cümleyi. Göksenin Yıldırım’ın hayat hikayesini okuyoruz. 2002 de Türkiye’de “Best Model Of Turkey” yarışmasına giriyor ama dereceye giremiyor. Bir şekilde yolu Hong Kong’a düşüyor ve orada aranılan model oluyor. Birçok ünlü ve büyük markaların reklamlarında hep o görülüyor. Çevresinde günümüzde hala isimlerini bildiğimiz birçok kişi var o zamanlarda ama Türkiye’de adı bilinmiyor Göksenin’in. İşin acı veren tarafı da bu ya. Oralarda ismi rahat söylensin diye Goku Sky adını alıyor ve Google da falan atlattıklarında da gerçek adıyla yazdıklarından yine çıkmıyor haliyle 10 yıl böyle dolu dolu geçiyor. Yaşamının en parlak süreçlerini yaşıyor o dönemde. Sonra mı? Sonrası kitapta… Şiirsel bir üslup, mizahi bir dil… Hayat hikayesi çok da janjanlı olmasa da öyle bir dil ile yazılmış ki ağlarken gülebilirsiniz yani. Ha şunu da demem gerekiyor ki, en iyi Murat Menteş kitabı mı derseniz bana, daha iyilerinin olduğunu söyleyebilirim. Bence Fakat ben iyi ki okudum diyorum. Bu dünyada böyle bir kişi de varmış ve ben tanıdığım için mutluyum
FinkMurat Menteş · Alfa Yayınları · 20243,656 okunma