Bir Başkomser Nevzat Kitabı
2024 2. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2024 23:04
Kırlangıç Çığlığı | Ahmet Ümit • Kitap, bir seri katil vakasını konu alan polisiye bir romandır. Enseden tek kurşunla gelen ölüm, kırmızı kadifeden göz bağı, sağ kulağı kesildikten sonra çocukların bulunduğu mekana bırakılan ceset ve bir oyuncak... Bu ritüelle birlikte başlayan cinayetler, 5 yıl öncesinde yaşanan 12 cinayete kadar uzanıyor. Körebe adı verilen bu seri katilin peşinde başkomser Nevzat, yardımcısı Ali ve kriminolog Zeynep vakaları çözümlemeye çalışır. Ayrıca; Suriyeli göçmenlerin dramı, mülteci sorunları, çocuk istismarı ve organ kaçakçılığı gibi toplumsal konulara da değinerek Türkiye'nin gündemini hâlen meşgul eden ve bir türlü çözüm bulamadığımız sorunlar kurguya dahil edilmiştir. • Polisiye romanı okumak isteyenler için Ahmet Ümit'in kitaplarını ve özellikle de bu kitabı tavsiye ederim. Katil kim sorusuna kitabın sonuna kadar cevap aradım. Sonu da epey etkileyiciydi. Katilin kim olduğunu çözümlemeye çalışırken hep yanıltmacalar vardı. Kitap gayet sade bir üslup ile yazılmış. Hikaye karmaşık değil, her yaştan insanın okuyabileceği bir roman. *** "Önemli olan kötülere değil kötülüğe bir çare bulmaktır. Çünkü kötüler gider ama kötülük kalır." ***
Kırlangıç ÇığlığıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201939,8bin okunma