2024 4. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2024 00:00
Konu güzel, anlatım güzel ama anlatılan şey 2 milyon defa tekrarlanınca kabak tadı veriyor. Adam Amerikan futbolcusu ve iyi de bir oyuncu. Kız onun asistanı, iki yıldır yanında çalışıyor. Bir gün canına tak ediyor ve yeterli parayı biriktirdiğini düşünerek işi bırakıyor. Bu süreçte adam kızla iki kelime zor konuşmuş ha. Neyse adam Kanadalı ve çalışma vizesi bitmek üzere, evlenmesi gerekiyor. Bir anda kızın kapısında bitiveriyor ve anlaşmalı evlilik hikayemiz giriş yapıyor. Adamın kaslarının ve vücudunun aynı tasvirlerle, adamı her gördüğümüzde en başından bize anlatılıp durması cidden artık yether dedirtti bir yerden sonra. Bakın her bölümde demiyorum, adamı her görüşümüzde diyorum. Kitap 300 sayfa olsa mis, her şey yolunda, tamam yine slow burn'ün kraliçesi ol. Ama 175 sayfa adamın iriliğini konuşmayalım artık. Kadın karakter efsane bir karakterdi. Alt yapısı çok iyiydi, arkadaşları, yan karakterleri çok iyiydi. Adam bir odundu. Taştı. Kayaydı. Aslında kitap bir odunun yontulma hikayesi gibi bir şey herhalde :D Toplasanız böyle ayy diyeceğiniz 10 cümle vardır. Adam zaten konuşmuyor :D Yok yani, konuşmuyor. Son elli sayfada açılıyor hikaye, tam diyorsun aa güzel olacak gibi, o anda da kitap bitiyor :) Bir de şöyle bir sıkıntı var. Karakter size mesela heyecan duyduğu bir yere gittiğini anlatıyor, sonrasında bölüm bitiyor ve sonraki bölüme geçtiğinizde o olaydan 5 gün sonrası olmuş. Ya da 3 hafta geçmiş üstünden. Ama üstte de şu kadar zaman geçti diye belirtilmiyor. Anlayamıyorsunuz. Bir önceki sayfada tam bir şey yapmak üzereyken bitiyor, sonraki bölümde 5 gün önce orada zorlanmıştım vs. diyor bitiriyor mesela. Kısacası şöyle diyebilirim, aslında güzel olabilecek bir kitap ancak yorucu. Çok yoruluyorsunuz okumaya ve anlamaya çalışırken.
2024 Okuma Raporları
The Wall of Winnipeg and MeMariana Zapata · Mariana Zapata · 201660 okunma