İlgili olanlara tavsiye ederim...
2024 16. kitabı
Devletin ne olduğu,nasıl işlediği,toplumla nasıl etkileşimde bulunduğu ve küreselleşen bir dünyada nasıl değiştiği gibi sorulara cevap aramaktadır. Kitap,farklı devlet teorilerini,tarihsel ve toplumsal bağlamlarını,eleştirilerini ve güncel uygulamalarını incelemektedir.Kitap,devletin meşruiyetini nasıl sağladığı ve yeniden ürettiği konusuna odaklanmaktadır.Farklı siyaset teorilerini eleştirirken,okuyuculara bu teorilerin gücü ve sınırlamaları hakkında derinlemesine bir anlayış sunar.Karmaşık konuları anlaşılır bir dil ve yapıyla ele alır,böylece okuyucuların konuyu kolayca kavramasını sağlar.Kitap,akademik bir metin olmasına rağmen,aşırı teknik terimlerden kaçınıp,geniş bir kitleye hitap etmeyi amaçlar.Yazarın anlatımı,detaylı araştırmalara dayanır ve konuları ele alırken farklı perspektifleri göz önünde bulundurur.Teorik kavramların yanı sıra,gerçek dünya örnekleri ve politika uygulamalarıyla desteklenerek,okuyuculara daha somut bir anlayış kazandırılır.Kitap mantıklı bir yapıya sahiptir ve konular arasında geçişler akıcıdır.Her bölüm,önceki konulara referans vererek bağlantı kurar ve okuyucuların konunun gelişimini izlemesini sağlar.Siyaset Bilimi,Sosyoloji,Uluslararası İlişkiler bölümlerinde okuyan öğrencilere,uzmanlara,ilgili bölümdeki akademisyenlere/araştırmacılara,siyasi danışmanlara/analistlere tavsiye ederim. Devlet ve Siyaset Teorisi Martin Carnoy Simten Coşar Aykut Örküp Mehmet Yetiş
Siyaset
Devlet ve Siyaset TeorisiMartin Carnoy · Dipnot Yayınları · 201510 okunma