2023 12. kitabı
Okunma: 07 Mart 2023 11:28
Bazen, yaşamın en büyüleyici anları, beklenmedik yerlerde, sıradan bir günde karşımıza çıkar. 2007'de dünyaca ünlü keman virtüözü Joshua Bell, Washington D.C.'deki bir metro istasyonunda, kimliğini gizleyerek, bir sokak sanatçısı gibi performans sergiledi. Bell, milyon dolarlık Stradivarius kemanıyla Bach'ın eserlerini çaldı, ancak o sabahın acele saatlerinde binlerce kişi yanından geçip gitti. Sadece birkaçı durup dinledi, ve sadece bir avuç insan onun kovuğuna para attı. Bu deney, sanatın değeri ve günlük hayatın monotonluğunda güzellikleri fark etme kapasitemiz üzerine düşündürücü soruları beraberinde getiriyor. #EsrarengizKemancı kitabı, bu olaydan esinlenerek, hayatta anda kalmak ve çevremizdeki mucizelere dikkat etmenin önemini vurguluyor. Mindfulness, ya da bilinçli farkındalık, bize anın içinde daha derin bir huzur ve tatmin duygusu bulmamıza yardımcı olabilir. Joshua Bell'in metro performansı, bu anlayışın canlı bir örneği olarak, sanatın ve güzelliklerin her yerde bulunabileceğini, ancak bunları görebilmek ve takdir edebilmek için "anda" olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Çocuklar, bu bilgelikte doğal bir yeteneğe sahipler; merak ve hayal güçleriyle dünyayı keşfederken, her anın tadını çıkarırlar. Bu kitap, çocuklarınızla birlikte okumanız, onlarla müzik dinlemeniz ve birlikte yaşamın sunduğu güzellikleri keşfetmeniz için değerli bir fırsat sunuyor. 5 yaş ve üzeri için ideal olan #EsrarengizKemancı, yetişkinlere de önemli bir hatırlatma yapıyor: Belki de, çocukların gözlerindeki merak ve kalplerindeki coşku, hayatın gerçek anlamını bulmamıza yardımcı olabilir. Unutmayın, bazen en büyük dersleri en küçük öğretmenlerimizden alırız. #EsrarengizKemancı, sadece bir hikaye anlatmakla kalmıyor; aynı zamanda, mindfulness'ın ışığında, çevremizdeki dünyayı daha bilinçli ve anlayışlı bir şekilde nasıl deneyimleyebileceğimizi de öğretiyor. Çocuklarımızın rehberliğinde, hayatın basit ve değerli anlarında "anda kalma" pratiği yapmaya ne dersiniz? #JoshuaBell #ÇocukEdebiyatı #Mindfulness #AndaKalmak #AileZamanı #EğitimdeSanat #ÇocuklarVeHayalGücü
Mindfulness
Esrarengiz KemancıKathy Stinson · Ötesi Yayıncılık · 20166 okunma