Gönderi

··2 alıntı·
1 +1'leme
·
5bin Gösterim
27 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Bir cinsiyete sahip insanlara nasıl seslenilmesi gerektiğine o cinsin kendisi karar vermeli. Kadın istiyorlarsa kadın denmeli. Bunun ilk çıktığı günlerden bu yana ben karşı cinsiyete kadın diye hitap ediyorum. Yarın öbür gün "Kadın değil, hatun!" diye bir istekleri olur, onu deriz. Hanımcılık her zaman kazandırır.
Benim takılmadığım, takılanları da anlamadığım bir konu. Sana saygı duymayan biri kadın demiş ne, bayan demiş ne.. Sözlerden çok davranışlardır bir canlıya karşı verdiğimiz değer.
Orwellian Kadın.. dünyanın en güzel kelimesi, anlamı, ayrıntısı, hikâyesi, şiiri. 💐
Bunla ilgili Bir anım var onu anlatıyım. İlkokula gidiyorum, kuzenim de 1. Sınıfa yeni başladı öğretmenin kadın mı erkek mi diye sordum. Oradan teyzesi dedi ki kadın denmez bay mı bayan mı denir dedi. işte böyle saçma bir anıydı😂 Ben o zaman haklı olduğumu da biliyordum da yaklaşık 20 yıl sonra dünyanın bu hâle geleceğini tahmin edemezdim
Bay- Bayan kullanımını sekülerler icat etti. Hanım - Bey tabirleri kâdim olandır.