2024 6. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2024 13:13
- Sınırsız Ülke bu aralar adını çok duyduğum ve okumak için sabırsızlandığım kitapların başında geliyordu. Hele ki Kolombiya asıllı Amerikalı yazar Patricia Engel’den otobiyografik izler taşıdığını öğrenince merakım iyice arttı ve sonunda bu harika eseri okudum. - Patricia Engel hem kendisinden hem de arkadaşlarından aldığı anılarla beraber günümüzün de en çok konuşulan konularından biri olan göçmenlik, aidiyet, nüfus gibi konuları yalın bir dille, bir ailenin üç nesline odaklanarak bize aktarıyor. İnsanın göç ettiği ülkede hissettiği yabancılık hissini, ailelerin birbirinden ayrılmasıyla beraber yaşadıkları özlemi, farklı bir ülkede hem dil hem de insani ilişkilerde yaşadıkları zorlukları okura çok başarılı bir şekilde hissettiriyor. - Son sayfalarında duygu yoğunluğu gitgide artıyor ve sizi büyük bir heyecan kasırgası içinde sürüklüyor. - Okuduğum için çok mutlu olduğum ve herkese önermek istediğim kitaplardan biri oldu benim için Sınırsız Ülke. Sizin de mutlaka okumanız gerektiğini düşündüğüm kitaplardan, senenin favorilerine şimdiden girdi bile kesinlikle öneriyorum.
Sınırsız ÜlkePatricia Engel · Holden Kitap · 2024893 okunma