çok beğendim!
2024 5. kitabı
Çocukken neden portakala portakal deniyor şeklinde etimolojik sorular benim de aklıma gelirdi fakat hiçbir zaman Nick gibi bir nesneye kendi bulduğum ismi takacak kadar yaratıcı bir çocuk olmadım sanırım. Kitabın kapağını ve ismini görür görmez okumak istemiştim çünkü bir nesneye kendi adından farklı bir isim takma fikri çok parlak gelmişti. Ben devamında neler olacağını çok merak ederek kitaba başladım fakat bu durum kişilerin ilgi anlamına göre değişebilir. Konu o kadar güzel işlenmiş ki, Nick’in eleştirel bakış açısı, öğretmeniyle tutuştuğu gizli yarış, arkadaşlarıyla birlikte bu harekete sıkı sıkıya bağlı olmaları ve okul idaresinin baskıcı tutumu…Olaylar bir su gibi alıp gidiyor kitapta ve Oxford sözlüğün oluşturulma sürecine selam çakılıyor ki bu bölüm beni benden aldı, yüzümde gülücükler açtırdı. Çocukların kavraması zor olabilir bunu belirtmek isterim. Nihayet sona gelindiğinde yüzümde kocaman bir tebessüm bıraktı çünkü bu bir öğretmen-öğrenci hikayesiydi ve benim etkilenmemem mümkün değildi. Kitabı öğrencilerimle okuyacağım. Bakalım seçimlerini bundan mı yoksa Ayvayı Yedik Müzesi’nden yana mı yapacaklar. Tabii ki tavsiye ediyorum, okuyunuz.
Bunun Adı FindelAndrew Clements · Günışığı Kitaplığı · 20212,909 okunma
Zihninize sağlık güzel bir inceleme olmuş 🌟