Robin Roe ÇOK FAZLA SPOILER VAR
öncelikle merhaba
psikogerilim kitapları çok seven bir okur olarak kitabı sevdim fakat bir takım eleştirilerim var.
Öncelikle 2 puan kırdım. Sebeplerini anlatayım.
1 puan kırdım çünkü kitabın yazım dili nasıl desem hani sizi hem çekiyor ama bir o kadar da çekmiyor. Kitaba girmeniz biraz zaman alıyor, yani benim aldı.Ve çevirinin bazı kısımları beni kitaptan ayırdı.
İlk bi 60 sayfa falan olaya girmesini bekleyerek okudum. Saye'nin en başından beri sorunları olduğunu düşünüyorum açıkçası. Neden mi? İkinci puanı kırmamın sebebini açıklayınca anlayacaksınız.
Bir puan daha kırdım çünkü o kadar çok şey hava da kaldı ki. Kitap gerçekten pat diye bitiyor. Ne Saye tam olarak iyileşti mi ne Penny iyileşti mi bunları öğrenemiyoruz. Saye Luke'dan gelen mesajları okuyor, buluşacaklarına değiniliyor fakat buluşmalarına gelemeden kitap bitiyor. Ve şu meşhur katilimiz Caleb. Yani Saye'yi kaçırdı, sen Daniel'sin dedi, Saye'nin psikolojisini bozdu meteor yağmuruna inandı ve intihar etti?
Saye'nin gördüğü o cesetlere, odalara ne oldu? Neden Penny'ide kaçırdı daha doğrusu niye onu seçti? Tamam adamın aklı kaçıktı evet ama bir Danielsin diyordu bir değilsin? Bence katilin (katil dememiz ne kadar doğru o da ayrı bir tartışma konusu diye düşünüyorum) bakış açısından da bir kaç bölüm okumalıydık. Luke içinde aynısı geçerli gerçekten harcamış yazar. Aynı şekilde Evan, zorbalığa uğradı sonra zorbasına yardımcı oldu fakat onun psikolojisine dair bir şey de okumadık? Çok havada bitti gerçekten bu kitaptan çok iyi bir ikileme çıkarmıs aslında...
Gelelim iyi yanlarına,
Kurgusu güzel, yazar güzel işlemiş işlediği yerleri kalemi sizi içine çekiyor.
Kısa kısa bölümlerden oluşması kitabı okuma isteğinizi arttırıyor.
Gerçekten elinizden bırakamayacağınız güzel bir kitap, gerilim ve psikolojik kurguları seviyorsanız mutlaka şans vermelisiniz, sadece dediğim gibi biraz havada kalabilir sonu sizin içinde. Ama tavsiye eder miyim? Ederim. Okuyun. Karanlık Oda Kuralları