Aslında ilk kitabı pek sevmemiştim. Daha doğrusu ortalama gelmişti ama ben serileri yarım bırakmayı pek sevmiyorum, illa bitireceğim. Kitabı aylar önce indirdim ama okuması @herteldenkitapkulubu ile kısmet oldu.
Benim görüşüm fantastik olarak bakmadan ortalama bir kitap gibi okunursa kötü değil seri. Ancak çok eksik, yazar potansiyelini daha çok tutku ile harcamış. Kalan kısımlarda da Willow'un gelgitlerini okuduk işte. En büyük artısı çok akıcı olması sanırım. Bir noktada sıkıldım ama yine de kitap ilerledi. Elime almak için heyecan duymadım ama okuduğum zaman da aktı.
İlk kitap çok şok etmemişti beni. Bu kitaba da büyük beklentilerle başkadım ama bir gerçek var ilk sayfalarda bir umutlandım, seveceğim bu kez diye düşünmeye başladım. Kötü kesinlikle değildi, potansiyelinin altında kalmıştı biraz. Cadılar, iblisler, ilk kitabın sonunda olan olaylar ve bu kitapta genişletilen olaylar ile daha geniş bir fantastik bekledim. Ancak Sabrina ve Supernatural'ın acemi bir çakması gibi geldi okuduğum kitap. Fantastik olarak elle tutacağım, çok iyiydi diyeceğim olaylar olmadı. Son kısımlar da hızlandırılmış bir teaser gibi oldu bitti. Ayrıca Willow'un kitap boyunca devam eden duygusal dengesizlikleri ve ne istemesini bilmeyen tavırları çok yordu okurken. Gray'in çok üstüne bu kadar titremesine rağmen yaptıkları hele...
Bol bol gömdüm gibi olsa da aslında çok kötüydü diyemem. Daha çok ortalama bir kurguydu. Fantastik beklentileri düşük tutulmalı bence. Daha çok fantastik değil aşk, tutku görmek isteyenler sever diye düşünüyorum. Dönüp baktığımda gördüğüm sadece Willow'un mızmızlığı, Gray'in "sözde manipülasyonu" ve bol bol smut.
Yine de itiraf etmem gerekirse yazarın sonunda göz kırptığı karakterleri de merak ettim. Kurgu kötü değil, eksik ve daha çok yazarın cinsellikle harcadığı bir potansiyeli vardı bence. Okuduğum için pişman değilim, muhtemelen devam ederim de. Ancak çok ortalama ve ne okusam diye düşündüğümde aradan çıksın diye okurum daha çok.