·320 syf.····Okunma: 24 Şubat 2024 02:11 Adalet 29 yaşında genç bir kadın hayata ve insanlara dokunmadan ne mutlu ne mutsuz öylesine yaşayıp gitmektedir. Ta ki doktoru ölümcül bir hastalığa yakalandığını söyleyene dek.. Hastalığı için kendini suçlayan Adalet hayatını didik didik ederek ilk günahını masumiyetini kaybettiği ilk gerçek suçunu bulmaya çabalar. Bu uğurda çıktığı yolda kendiyle de içinde yaşadığı ülkeyle de yeniden tanışacaktır. Adalet çocukluk arkadaşının zorla aldığı bir eşyasını geri vermek uğruna bir yola çıkıyor ilk günahının çocukluk arkadaşını kırdığı an olarak hatırlıyor ve çıktığı bu yolda bütün hayatı boyunca yaşadığı eksikliklerle duygularla karşılaşıyor.Aslında adaletin çıktığı bu yol kendini sorgulama yolu. Dokunmadan kahramanın hayatı sorguladığı değişimi yaşadığı ve belki de aşka rastladığı sürükleyici bir yolculuğa davet ediyor okuru.Ben Nermin Yıldırım'la bu kitabıyla tanıştım kaleminin sürükleyici bir yanı var, üslubu ağır değil akıcı bir dili var. Konu olarak genelde işlenen temaların dışında farklı bir konu işliyor Nermin Yıldırım. Farklı bir kitap okumak istiyorsanız ya da hayata farklı bir açıdan bakmak istiyorsanız kitaba şans verin derim. Tüm kitap severlere tavsiyemdir.
" Yaşamaya çalışmak; biz ölümlülerin ekseriyetle yaptığı bu.
"Herkes incitildi, herkes aldatıldı. Peki o zaman inciten kim,kim kırdı bunca insanı? Şunu kafana sok artık, kötülük bu türün hamurunda var."
"Kimseden sevgi dilenme. Dilencilere kıymetli bir şeyini vermez hiç kimse."
" Kalpteki ağrının terazisi yoktu kimsenin sızısı kimseninkiyle kıyaslanamazdı."
" İnanmaya ihtiyacı olur hep insanın mümkünse kendinden başka bir şeye."
" Yanında iyi biri olmayı hayal ettiğin, senin için doğru kişidir."