···Okunma: 24 Şubat 2024 00:00 Merhabaa,ilk önce kitabın genel bir konusu ile başlayıp hemen yoruma geçmek istiyorum.
Şimdi kitabın konusu aslında kuş bakışı bakarsak çok basit ve kolay. Yalan söylediği için onu esir alan bir kral ve bu durumdan kurtulmaya çalışan basit* bir değirmenci kızı.Tabii kızımıza basit dedik ama kendisi masal Tanrısı tarafından kutsanmış daha bebek iken. Neyse,böyle bir kitap en fazla ne kadar detaylı olabilir ki?
Söyleyeyim,çok fazla.Kitap o kadar detaylıydı ki,karakterleri olsun,mekanlar olsun,betimlemeleri olsun çok düşünülmüş ve hiç bir şey geri planda bırakılmamaya çalışılmıştı.
Gerçekten kral dışında her karakteri özümseyebiliyordunuz.Kralı özümseyememe sebebiniz ise yazarın o konuda geri planda kalmış olması değil zaten yazarın bunu hedeflemesiydi. Kral kitap boyunca çok duygusuz,gizemli ve okuyucu için hep bir bilmece olarak aktarılmıştı. Bence gerçekten her karakter çok özel ve his yüklüydü.
Yazarın böyle bir dünyaya ayak uydurması ve bizi oraya her sayfada daha çok bağlaması gerçekten inanılmazdı. Zaten bahsettiğimiz kişi Marissa Meyer.
Herneyse,kitap fantastik olarak biliniyor(öyle de)fakat yazar öyle bir yazmış ki hem dram, hem de gerilim/gizem denebilecek bir kitaptı. Her sayfada neler olacağını daha da merak ediyor,endişeye kapılıyorum. Aynı zamanda da Serilda'nın(ana karakter) yaşadıklarından dolayı ağlayasım geliyordu,resmen içim daralıyordu.
Fakat kitap gerçekten sadece bir kaç saniyelik bir hata yüzünden oluşmuştu,yani ana karakterimizin küçük bir hatası yüzünden.
Gerçekten hala düşündükce gıcık oluyorum. Yani otur oturdugun yerde,ne diye elalemin işine karışıyorsun ki? Hayır zaten sonrasında kızın başına gelmeyen kalmadı
*SPOILER*
Babası öldürüldü,kasabasını ve evini terk etti,yaralandı,lantlendi,savaştı,aşık,oldu,hamile kaldı,saraya hapsedildi ve zorla evlendirildi. Yani okukren benim içim daraldı.
*SPOILER BİTTİ*
Yemin ediyorum kitabı okurken bir türlü rahat
nefes alıp veremedim.
Ama kitap o kadar akıcı idi ki,bu hafta hiç vaktim yoktu ve kitabı okumak için resmen zaman yarattım. Normalde üç günde okuyacağım kitabı bir hafta da okudum maalesef.
Peki o zaman,son kez kısa bir özet geçeyim. Yazarın kalemi çok başarılıydı ve akıcıydı. Konusu da kalemi gbi akıcı ve başarılıydı. Her kitabi kapattığımda aklım orada kaldı ve yeni bölümde neler olacağını tahmin etmeye çalıştım. Karakteri bol,betimlemeleri güzel,fantastik ve gizem hatta dram denilebilecek bir kitaptı. Eğer okumak için vaktiniz varsa kesinlikle öneririm.