BABAANNEM
Babaannem kitabının yorumuyla sizlerleyim. Bir babaannenin yürek burkan hayat hikâyesini okurken hüznün kollarında bulacaksınız kendinizi. Maraş'ta başlayan yolculuğumuz İstanbul'da devam ediyor. Film tadında bir kitaptı.
Babaannem kitabından bahsedecek olursam; Çatık kaşlı, asabi ve asık suratlı babaannesi torununa masallar anlatırmış. Şimdi ise babaannenin kendi hayat hikâyesini dinliyoruz. Her şey 1930'da Maraş'ın Yörükselim Mahallesi'nde dünya ile tanışan Cemre'nin hayat hikâyesi. Cemre daha yirmi günlük bebekti annesi vefat ettiğinde. Songül ablasının emanetine sahip çıktı ve kol kanat oldu.
Cemre'nin babası hayırsızın tekiydi. Bağı bahçeyi satan adam İstanbul'a kaçmış ve burada kendinden yaşça büyük bir kadınla evlenmiş. Elimdeki avucundaki parayla bir kıraathane açan adam kumara alışmış. Bu kumar alışkanlığı yüzünden hem parasından hem de evliliğinden olmuş. Sokaklarda yaşamaya başlayan adam bir gün donarak can vermiş.
Babaannenin ağzından 1960 Darbesini ve Maraş Olayları'na da şahitlik etmekteyiz. Yoksulluğun pençesinde bir kadının hayat mücadelesi gözler önüne seriliyor. Kitapla kalın dostlar
#babannem Murat DURMAZŞaban AlıyevLeyla Şeker #leylaninkitapütopyasi
#okudumbitti #kitapyorumu #bookstagram #kesfet #kesfetteyiz #erdeminkitapligi #babaannem #muratdurmaz #azkitap #242