8/10
·696 syf.··
Beğendi
·
2024 12. kitabı
Video incelemem: youtu.be/OZh-HBISjCc?si=... Selamlar! Her ne kadar Lanetli Çocuk serinin devamı olarak nitelendirilse bile benim için serinin 7. Ve son kitabı Ölüm Yadigarları ile karşınızdayım. Çok güzel bir serinin sonuna geliyoruz. Çocuk kitabı olarak başlayan seri gençlerden tutun yaşlılara kadar herkese hitap etmeyi başarıyor. Anlatım biçimi ve tarzı ile J.K. Rowling'in kalemi gerçekten çok sade ve güzel. Eğer fantastik evrenlerden hoşlanıyorsanız şiddetle önerdiğim bir başlangıç serisidir. Hem sizi yormaz hem de ilginizi kaybettirmez. Keşke Rowling sosyal medya üzerinde "Aslında şu böyleydi, aslında bu şöyleydi" demek yerine hikayeler yazıp evreni genişletseydi. Koskocaman evrende hala yaratılabilecek çok hikaye var lakin Rowling devam ettirmiyor. Üzücü... Yine de seri boyunca merak edilen sorulara yanıt alabiliyoruz bu kitapta. Filmlerini izleseniz bile aklınızda kalan soruların yanıtlarını bulabileceksiniz. Kitap hakkında çok fazla spoiler vermeden ve konu hakkında çok bilgi vermeden durmak isterim. Kesinlikle kendinizin deneyim edince zevk alacağınız bir kitap. Harry'nin üzerindeki koruma büyüsü reşit olduğumda kalkacaktır. Bunu öğrenen Voldemort Harry'i öldürmek üzere Ölüm Yiyenleri gönderir. Yoldaşlık ile birlikte kaçarken Voldemort gelir. Harry'nin asası kendi başına sihir yapar ve güvenli bölgeye varırlar, daha sonra da kovuğa geçerler. Kovuğa Sihir Bakanı Rufus Scrimgeour gelir. Dumbedore'nin ölmeden önce verdiği eşyaları Harry, Ron ve Hermione'ye verir. Aynı zamanda Ron'un ağabeyi Bill ve Fleur'un düğününe hazırlanırlar. Düğün sırasında Sihir Bakanının öldüğü ve Ölüm Yiyenlerin onlar için geldiği haberi gelir. Harry, Ron ve Hermione olay yerinden tam zamanında kaçar. Yoldaşlığın evine sığınan üçlümüz ellerindeki ipuçlarıyla Dumbledore'nin bıraktığı görevi bitirmek üzere harekete geçerler.
Edebiyat
Harry Potter ve Ölüm YadigarlarıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 200728,8bin okunma
·
1 +1'leme
·
124 Gösterim
1 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
On yıl önce okudum Ölüm Yadigarları kitabını .O büyülü dünyanın bir insanı olmak isterdim. Hatta kitap bitmesin diye yavaş yavaş okuyordum. Çocukların en şanslı oldukları zamanlardan bir tanesi,Harry Potter evreniyle tanışmış olmalarıdır. Zaman geçiyor, eminim yüzyıl sonra bile bu kitaplar okunacak.
Burak Nejat Börekçi
Gönderi Sahibi
Kesinlikle okunacak çünkü her zaman her türlü çocuğa hitap ediyor bu kitaplar. Ben de çıktığı gün alıp okumuştum, yıllar boyunca her yıl reread yaparım. :)