"Her şeyin arkasında onu bir şey yapan bir fikir vardır.”
2024 4. kitabı
Okunma: 03 Mart 2024 18:30
Haluk Sicimoğlu Kalpten Kalbe Reklam Okuduğum en iyi kişisel gelişim kitabı! Bu kitabı bana üniversitedeki Sedat Dönmez hocam tavsiye etmişti. İlk başta kitabı hoca tavsiye ettiyi için dedim “Kesin sınavda bu kitaptan test yapacak mecbur okumam lazım.” Fakat kitabı aldıktan sonra hocadan sorduk yazılı sınav yapmayacağını öğrenince içim rahatladı. Bu rahatlıktan dolayıda kitabı çekmecemde bir köşeye fırlattım sonra okurum diye. Ondan sonrada neredeyse o çekmeceyi hiç açmadım. Bu aralar kitap eksikliği çektiğim için dedim dur şu kitaba bir şans vereyim. Daha ilk sayfasında, bunca zamandır bu kitabı neden okumadım diye kendimi sorgulamaya başladım… Normalde kişisel gelişim tür kitaplardan oldum olası hoşlanmam. Bana saçma gelir o tür kitapları okumak. Çünki okuduğum bir çok kitapta şöyle cümleler olur: “Sabah erken kalkın”, “Derin nefes alın” bu kelimeleri görüncede sinirlenir “Ya bunları bende biliyorum" deyip kitabı kapatırdım. Fakat bu kitap, mizah yönümlü anlatımıyla dikkatimi çekti ve sonuna kadar okumayı başardım. Kitap Reklam Sektörüyle alakalı çok fazla faydalı bilgiler veriyor, aynı zamanda yazar Haluk Sicimoğlunun sektörde karşılaştığı sorunları, bunlarla nasa başa çıktığını anlatıyor. Bu açıdan kitabı çok faydalı buldum. Tabiiki bunda Haluk Sicimoğlunun fıkra anlatır gibi hikayeleri anlatmasının çok büyük etkisi vardı.. Kitapta dikkatimi çeken şeylerden biride, küçükken hayranlıkla izlediğim, aklımda yer alan reklam fikirlerinin çoğu Haluk Sicimoğlundan çıkmasıydı. Sanki bu kadar şeyler başarmış bir insanla birebir sohbet ediyor gibiydim. Kitap gayet akıcı bir dile sahipti neredeyse bir oturuşta okuyup bitirdim. Genel olarak kitabı hem büyümekte olan bir genç birey olarak hem de son sınıf Grafik Tasarım öğrencisi olarak çok beğendim. Özellikle son senede gelen gelecek kaygısı, Türkiyede sektörün gidişatı felan derken modum baya düşüktü. Bu kitap tekrardan bana mesleğimin peşinde olmayı mesleğimin ne kadar eğlenceli bir meslek olduğunu hatırlattı. En iyi Kişisel gelişim kitabıda böyle olur ancak.
Kişisel Gelişim
Kalpten Kalbe ReklamHaluk Sicimoğlu · Elma Yayınevi · 20235 okunma