2024 15. kitabı
Okunma: 05 Mart 2024 11:21
Çingenem Rumen yazar Zaharia Stancu 'nun baş yapıtı. Bursa Kitap Fuarında gördüm ve aldım. Yazarı tanımıyordum. Bir kaç sayfa okudum ve çarpıldım. Sayfalar su gibi akıp gitti. Çok tatlı bir anlatımı var. 1971 yılında yayımlanmış. Benden 1 yaş büyüktü kitap. Çevirenin Atilla Tokatlı olduğunu görünce tereddütsüz aldım. Çingeneler yeryüzünün gezgin, dizgine vurulamaz, çok renkli ulusu. Dünya Savaşı sırasında yerinden yurdundan edilerek sürgüne gönderilen Çingenelerin çileli hayat mücadelesini olağanüstü bir anlatımla vermiş yazar. Çingenelerin hayat felsefesini öyle güzel anlatmışki tuğla gibi kitabı 2 günde bitirdim. Siz de okuyun. Çok seversiniz.
ÇingenemZaharia Stancu · Bilgi Yayınevi · 197116 okunma
Her mevsimin okunacakları vardır, diye bir sohbetimiz olmuştu evvel zamanda Kitapsever Arkadaşlarımla. İşte 2025 Yılının kış aylarına girdiğimiz şu günlerde okunabilecek en güzel romanlardan biri bana göre ÇİNGENEM. Hele 💙 Sevgili Atilla Tokatlı Ağabeyimizin 💜 Türkçeye çevirisinden olunca okumak bir başka keyifli oluyor elbette. Kitabı aradım evde,,, bulamadım! Korkmaz Arkadaşımıza hediye olarak göndermişim. Demek bir nüsha daha ÇİNGENEM edinmeliyim. Meraklısına ufacık bir bilgi: Çingenem pek keyifli bir yolculuk yaptırmıştı bana Çingeneler'le. Ve bu kitap ben satın aldığımda sudan ucuzdu. Sayende hatırladım bu romanı, teşekkür ediyorum sana MUHARREM DEMİRCİ Muharrem Bey Kardeşim.