2024 9. kitabı
Okunma: 04 Mart 2024 21:39
Kitabı elime aldığımda bir klinik psikoloğun, erkek danışanlarının cinsel hayatlarında yaşadıkları problemleri okuyacağım ve bu problemleri psikoloğun nasıl analiz edeceğine şahit olacağım için oldukça heyecanlandım. Yazar her bir bölümde farklı bir danışanın hikayesini ele alıyor. Bunu yaparken hem terapist kimliğini ortaya koyuyor hem de zaman zaman bir kadın olarak aklından geçenleri okurla paylaşmaktan çekinmiyor. Aynı zamanda kitap boyunca kendi hayatından ve romantik ilişkilerinden kesitler de paylaşıyor. "Divanımdaki Erkekler", ağır bir dili olmayan, kolay okunabilir ve akıcı bir kitaptı benim için. --spoiler-- Kadınları nesneleştirdiği için duygusal ilişki kuramayan narsisist eğilimli David, cinselliği bir görev gibi mekanikleştirdiği için cinsel enerjisini bastıran Alex, zedelenmiş benlik algısını seks işçileri üzerinde hakimiyet kurarak onarmaya çalışan Paul, çözülmemiş geçmiş travmasını cinsel fanteziye dönüştüren Charles, cinsel fantezilerini bastırdığı için porno bağımlılığı yaşayan Casey, çocukken edindiği rolleri yetişkinlikte sadist eğilimlerle ödünlemeye çalışan Mark ve son olarak duygusal ihtiyaçlarını seksle karşılamaya çalışan Bill. Bütün bu erkeklerin hikayelerine bir terapistin gözünden şahit olmak benim için çok keyifliydi. Yazar, okuyuculara cinselliğin sadece cinsellik olmadığını, temelinde çok daha derin ve karşılanmamış duygusal ihtiyaçların yattığını görme fırsatı sunuyor kitap boyunca. Cinsel terapi alanına ilgisi olan ya da erkekler için cinsel yaşantıların gerçekten ne anlama gelebileceğini bir terapistin bakış açısından görmek isteyen kişilerin bu kitabı keyifle okuyacağını düşünüyorum.
Psikoloji
Divanımdaki ErkeklerBrandy Engler · Ayrıntı Yayınları · 20211,286 okunma