Masallarla büyüdük biz , masallar ile hayal kurar mutlu olurduk . Şimdi çocuklarımız bu güzel eserler ile şanslı oldukları kadar masallara daha da yakın büyütmek , onların hayal dünyasını canlandırıp , gerçek hayatın öğretilmesi gereken bulguları küçük yaşta işlemek gerekir.
Bu eserde bizleri birbirinden güzel ve özel 7 tane masal bekliyor. Hepsinin birbirinden güzel kurgusu olsa da verdiği mesajlar ders niteliğinde. Birine atılan iftiranın sonuçlarını öğrenirken, hangi mertebede olursak olalım dostluk , sohbet etmek , arkadaşlık kurmanın da önemini bir de bu eserin içerisinde bulunan Bahçıvan ve Oğlu hikayesinden dinleyin.
Suyun önemini , ağaçların sevgisini , zamanın kıymetini daha nicesini akılda kalıcı bir üslup ile kısa ve öz anlatımı sayesinde bu eserde bulabilirsiniz.
Biz okurken büyük keyif aldık , inceledik , sevdik eminim çocuklar da keyifle okuyacak ve dinleyecektir.
Okumayı bilen ilköğretim düzeyinde çocuklar kolaylıkla okuyabilir . Okul öncesi çocuklar ise ebeveynlerini dinleyerek masallara ortak olabilir. Sayfa aralarına birkaç tane de görsel bırakılmış ki resimleri incelerken de keyif alabilirsiniz .
Masalların unutulmaması ve masal kültürünü yeni nesillere de aktarılması için bu güzel tatlı mı tatlı eseri okumanızı tavsiye ederim.
#alinti
" Zaman akıp gitse de